Какво остава да видим на “Киномания” 2016 /2 част/

0
0

Официалната дата, на която фестивалът “Киномания” 2016 приключи бе 1 декември. Но любителите на киното ще бъдат приятно изненадани от допълнителните прожекции, през декември и януари:

  • “Сент Амур” разказва за Брюно, за когото земеделското изложение в Париж е събитието на годината, тъй като тогава той предприема дегустационен тур из винарските райони на Франция и пиейки обикаля щандовете, без дори да му се налага да излиза от залата. Този път обаче баща му Жан има по-голяма цел: да спечели награда със своя бик за разплод, носещ името Навуходоносор.
    И така, двамата наемат шофьор на такси на име Майк и се отправят на импровизирано пътуване сред различни винарски райони. По време на техните скитания, тези трима съвсем различни мъже успяват да вкусят не само чудни вина като „Сент Амур”, но и да опитат удоволствията на любовта.
  • “Сезан и Емил Зола” – обичат се безусловно, горещо, искрено – така, както могат само младите и необременени души. Поемат своя път към Париж, където усещат есенцията на бохемския живот – разврат, абсент, подобаваща доза романтика и свобода на духа. Съдбата отрежда – Пол е художник, Емил е писател. Те се осъждат, възхищават се един на друг и се съревновават. Изгубват се, преоткриват се – като двойка, която не може да престане да се обича.
  • “Тихият залив” е история, която замесва ексцентрични персонажи, с което провокира истинските им черти излязат наяве. Какво ги събира? Буржоасно семейство иска да се отдаде на отдих, но избира грешната ваканционна вила. Съдържателят е строг баща, който е подозиран, че е замесен в изчезването на неколцина туристи. Младите членове на двете фамилии се влюбват, създавайки предпоставка да се разкрият по-мрачните аспекти на човешката природа.
  • “La La Land” – прекрасно партниране на Райън Гослинг и Ема Стоун в една любовна история. Пианистът Себастиан мечтае за собсвтен клуб, където да продължава традициите на майсторите. Миа пък е киноманка, която мечтае за блякава кариера, но е далеч от тази мечта, потънала в битовизми. Но срещата на двамата и любовта, която пламва, променят живота им завинаги.
  • “Мълчание” – йезуитският свещеник Родригес научава, че неговият ментор, зает с посвещаването на японците в християнството, е обърнал гръб на църквата. Родригес решава да отиде до Япония заедно с още едно духовно лице, за да проучи случилото се. С пристигането си той разбира, че християнското население е подложено на потисничество. За да издири изплъзващия се духовник, отец Родригес се осланя на помощта на местен преводач.
  • “Последното изкушение на Христос” е лента нито богохулна, нито обидна. Тази вярна екранизация на книгата на Никос Казандзакис показва Христос раздвоен между божествената съдба и твърде човешкото съзнание за болката и сексуалността, отдалечавайки се максимално от описаното в евангелията в последните 40 минути, предлагащи откровено фантастична сцена…

Пожелаваме ви приятно гледане!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here