Какво ни очаква този месец на театралната сцена в Шумен

0
0

Драматично-куклен театър „Васил Друмев”, гр. Шумен, започва своя 160-ти театрален сезон. Театърът е подготвил разнообразна програма за старта на творческия сезон, с която ще изненада не само жителите на гр. Шумен, но и театрални любители от цялата страна с представления във Видин, Търговище, София, Кубрат, Нови Пазар и др. А LoveTheater.bg вече е официален медиен партньор на театъра.

През септември всички шуменлии и гости на града могат да изпитат едно преживяване, носещо името на химна на града. На 16 и 29 септември от 19.00 ч. на камерна сцена на театъра ще се играе авторския вербатим спектакъл с режисьор Неда Соколовска. „Оттука започва България“ е първият вербатим спектакъл у нас, реализиран с трупа на държавен театър. Това е авторски документален текст, построен дословно върху интервюта с шуменци по важни за града и обществото теми. „Оттука започва България“ е един проникващ поглед към миналото ни, към родовата ни идентичност, към съвременния патриотизъм и съжителството на различните етноси“, споделя Соколовска. В представлението участват актьорите Валентин Ченков, Димитър Атанасов, Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева и Таня Алваджиева.

За малките почитатели на изкуството Шуменският театър е подготвил Детски театрален маратон, посветен на Първия учебен ден. Той ще се проведе в дните от 13 до 16 септември и ще включва едни от най-интересните заглавия в репертоара на кукления театър. На 13 септември от 11.00 ч. в зала „Патиланчо” маратонът започва  със спектакъла „Яйцето” от Веселина Цанкова. На 14 септември от 17.00 ч. ще има театър на открито с еко спектакъла „Цветни вълшебства” от Румен Николов. Празничният театрален  маратон ще продължи на 15 септември с гостуване на малките театрални любители в гр. Търговище със спектакъла „Тримата братя и златната ябълка”. Очертава се голямо забавление за малчуганите, затова хващайте ги за ръчичките и към театъра! 🙂

АгентиПовече от година след своята премиера и след многобройни турнета из страната, спектакълът „Агенти”, режисьорски дебют на Владо Пенев, отново се завръща на шуменска сцена. На 14 септември от 19.00 ч. шуменлии отново ще се посмеят с отчаяните агенти на недвижими имоти, принудени да продадат и невъзможното. Към вече познатите персонажи се присъединява нов, харизматичен и добре познат на публиката от малкия екран.  Александър Сано ще се появи в ролята на агент Лемкин, за да се включи в офисната надпревара, а актьорът Йосиф Шамли за първи път ще се превъплъти в образа на Уилямсън – безскрупулен и целеустремен мениджър на екипа. Те заедно с Пламен Манасиев, Ивайло Захариев, Любомир Кънев, Роберт Янакиев, Иво Йончев ще се борят за титлата „Агент №1”.

Програмата за месец септември можете да видите тук.

Очаква ни чудесен старт на сезона в гр. Шумен! Ние от LoveTheater.bg пожелаваме на ДKТ „Васил Друмев“, гр. Шумен един вълнуващ и успешен 160-ти творчески сезон!