Какво е „Всичко, от което имаш нужда“?

0
0

Когато работата е превзела живота ти, всичко около теб се върти около професионалната ти характеристика. А в рекламния бизнес нещата са още по-сериозни. Там нямаш право да си тъжен, сърдит или разочарован, защото трябва да впечатляваш клиентите си с „престорена веселост“. Така описва своето ежедневие героят в постановката All you need is WOW / Всичко, от което имаш нужда/ на Фари Арт.

Филип Аврамов е един на пръв поглед нормален мъж с проблеми, едвам намерил 30 минути, за изпускане на парата при платена жрица на любовта. Мислейки си, че това е всичко, от което има нужда. Известният рекламист е намерил най-добрата в града, най-препоръчваната проститутка. Той не е добър в работата си, той е най-добрият. Мозъкът му не спира да измисля слогани и рекламни изречения, клипове и визии за най-новите продукти.

Ива Караманчева, от своя страна, също не е „класическа“ проститутка. Тя е жена, но не като повечето от нас, които не спират да говорят, а точно обратното. Тя е слушателят, от който един мъж има нужда, и задава правилните въпроси в точното време. Престъпвайки прага на дома, в който даже няма телевизор, героят на Филип Аврамов осъзнава, че има много неща, от които един човек има потребност и те не се ограничават с физическите нужди.

В спектакъла режисурата на Георги Михалков се преплита с импровизациите на Филип, който не спира да говори ту много сериозни и дълбоки неща, ту разказва изключително вулгарни истории (затова пиесата не е подходяща за деца), ту пълни безмислици, започващи с „бр“, по съвет на терапевта му, за да намали стреса. Това, от което той има нужда, се оказват цяло море от „всичко“ – любов, wow и най-вече разбиране.

Постановката е сериозна и смешна, смислена и напълно безумна. Ако сте отворени, всеки ще намери по нещо за себе си.