Какво да очакваме на фестивала за театър „ПроТекст”

0
0

Пърформанс-четене на пиеса ще се проведе на 12 и 13 май от 20ч., в пространството на бившия клуб Blender в подлеза на НДК. Идеята се заражда от Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура – 36 маймуни.

Ще чуете новата румънска пиеса: „Михаела, тигърът от нашия град” (A Mockumentary play) на Джанина Карбунариу с нетрадиционен и актуален сюжет, любопитна структура и свежо чувство за хумор. Тя е фалшива документация за разходката на тигрица, избягала от зоопарк и срещите ѝ с жители на града.

Събитието е част от седмото издание на фестивала за театър „ПроТекст”, което е домакин на международната мрежа за обмен на съвременна драматургия EURODRAM. Тази година фокусът е насочен не само към румънска драматургия, но и към отношенията между театъра и документалното. Чрез представяне на работни методи те ще бъдат разгърнати в тридневна театрална работилница с водещи от Румъния и среща с представители на международната мрежа EURODRAM. Това ще се случва в периода от 11 до 14 май в ЦКД „Червената къща”.

Основен екип:

Режисьор: Петко Стоянов
Сценограф: Елена Шопова
Координатор: Кристин Хрусанова
Ръководител проект: Гергана Димитрова

Повече за програмата може да наметите тук.