„Какъв ще е светът, ако няма театър?“ е темата на втория конкурс за есе на LoveTheater.bg

1
0

„Какъв ще е светът, ако няма театър?“ е темата на тазгодишния конкурс за есе в рамките на кампанията „Месец на театъра”, организирана от сайта LoveTheater.bg. Идеята за есе на тема, свързана с театъра, се роди още през кампанията ѝ през 2015г. –  „Месец на театъра”. Тогава в конкурса на тема „Театър, любов моя” взеха участие над 30 души, влюбени в театъраИзборът на заглавие тази година е породен от все по-актуалните проблеми, които развълнуваха родния театър. В конкурса могат да вземат участие хора от всички възрасти, които обичат театъра и се вълнуват от актуалните събития и проблемите в него. В есето участниците трябва да представят своята гледна точка и виждания по темата. Желаещите могат да се включат до 17-ти април 2016г.

С конкурса, а и с цялата кампания „Месец на театъра“, LoveTheater.bg и партньорите от Театър „Българска армия“Театър „София“Малък Градски Театър „Зад канала“ и Младежки театър „Николай Бинев“ имат за цел да предадат любовта към театъра на възможно най-много хора. Важна задача е въвличането на младежите в тази кауза, което се постига с множество онлайн активности, но и чрез този конкурс.

Тази година в журито ще се включат доц. Веселин Ранков, преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Лора Мутишева, актриса в Театър „София“, Ярослава Павлова, актриса в Младежкия театър „Николай Бинев“, Христо Пъдев, актьор в МГТ „Зад канала“ и Мина Такова, която стана част от екипа на Love Theater, след като спечели конкурса за есе миналата година. Специално участие в него ще има и журналистът Георги Тошев и Александър Кръстев – основателят на сайта „Аз чета“ (azcheta.com), който е партньор на инициативата. Всички те ще изберат измежду участници трите най-добри творчески текста. Наградата за есетата ще бъде обиколка в четирите театъра, годишна карта за посещение в тях и публикуване на текстовете им в сайта LoveTheater.bg.

Желаещите да се включат в конкурса за есе  могат да изпращат своите текстове до 17-ти април на имейл адреса: [email protected].

Comments are closed.