Къде да заведете половинката си на Деня на влюбените?

0
0

Какъв по подходящ ден да съчетаете любовта към половинката с любовта към театъра от 14-ти февруари? Всеки ценител ще разбере, че подарък под формата на билет за театър е нещо много по-оригинално и впечатляващо от баналните романтични вечери и плюшени сърца… Затова разгледайте и изберете някое от нашите предложения какво може да гледате с половинка си в Деня на влюбените.

Първото ни предложение за театър, в нощта на влюбените е от Театър „София“ и постановката „Покана за вечеря”. За час и половина ще се пренесете в един свят, където героите са затворени в самотата си, а сюжетът преплита сложните семейни взаимоотношения, разказани в съвременната българска пиеса от Оля Стоянова. Режисьор е младия талант Тея Сугарева, а в представлението може да гледате любимите актьори Пламен Манасиев, Дария Симеонова, Мартин Гяуров, Антон Григоров и Ивайло Герасков.

„Този Рай води в Ада..” както изпя за любовта в една от най-емблематичните си песни Стефан Вълдобрев… А дали за вас тя е повече Ад или Рай може да разберете като гледате комедията „Много шум за нищо” от не кой да е, а самият Шекспир на сцената на театър „Българска Армия”. Режисьор е Краси Спасов, а в ролите може да видите Иван Радоев, Йоана Буковска, Стефания Колева, Ненчо Илчев и др. Какво по-любовно и подходящо предложение за 14-ти февруари от шекспирова пиеса, в която се говори за любов, любов и още нещо…

За любовта, но не като табу, а висша ценност ще се говори и на сцената на Младежки театър „Николай Бинев”. На 14-ти февруари ще ни зарадват с пиесата от Джон Колвенбанк – „Любовна песен”, поставена от Адрю Волкофф. В нея е показана американската идея за любовта, хумора и любовните песни…с две думи казано – да обичаш! Затова, ако искате да сравните и да разберете какво е общото между вашата любов и американската, гледайте „Любовна песен”!

"Любовна песенЮ
„Любовна песен“
Театърът, който ще ви разсмее…

На една крачка разстояние в Малък градски театър „Зад канала” в любовната нощ на 14-ти февруари се играе спечелито не един, а няколко Икара представление „Скъперникът” от Молиер. Пиесата е една от най-известните комедии от световната драматургия, а поставена от режисьор като Лилия Абаджиева гарантира на зрителите много смях, страст и сатира. А в главните роли са едни от най-обичаните лица от екрана и сцената Александър Кадиев, Владимир Пенев, Албена Михова и други млади талантливи актьори. Именно затова, ако искате да заредите с много настроение и енергия половинката си и себе си, изберете „Скъперникът”, като най-подходящ подарък за Деня на влюбените.

На голяма сцена в Народен театър „Иван Вазов” ще имате възможност да се посмеете искрено и развеселите, гледайки „Ревизор” от Н.В. Гогол под режисурата на големия Мариус Куркински. Историята преплита пародийните образи на няколко слоя в обществото, като всеки един от тях е изигран брилятно от едни от най-добрите ни родни актьори. Любовните взаимоотношения не липсват.

На Камерна сцена отново в Народен театър любовта под една от многото и форми оживява в комедията или трагикомедията „Аз плащам” от Ив Жамиак. В нея главният герои решава да си купи чувства и семейно щастие… А дали му се получава може да разберете сами като гледате интересната история, изиграна от Аня Пенчева, Георги Мамалев, Христо Терзиев и др.

"Аз плащам"
„Аз плащам“
Театърът като отпечатък, смисъл и стимул…

В най-големия театър в България – Народен театър „Иван Вазов” на сцена на IV етаж може да гледате представлението „Лазарица” от Йордан Радичков, поставена от великия режисьор Крикор Азарян, а в главните роли Малин Кръстев и Валентин Танев. Ако искате да гледате разтърсващ театър, който разказва една вътрешна драма, една колкото обикновена, толкова и не история, направете този подарък за себе си и половинката си.

Последното ни предложение за вечерта е моноспектакълът на Мая Новоселска под режисурата на Теди Москов „Едно малко радио” на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов”. В него ще откриете персонажа на малкия човек със своите големи мечти и копнежи. Човекът, който лети и се извисява чрез въображението си и търси спасение в света на фантазиите. А защо да не откриете и себе си, гледайки „Едно малко радио”?

Ако искате да впечатлите наистина половинката си и да си прекарате един красив и различен 14-ти, избирайте бързо постановка и хуквайте за билети, защото може вече да са свършили! Ако пък размишлявате как да предложените брак на любимата или любимия по нестандартен начин, така че да го направите най-щастливият човек и дълго обществото да говори за вас, се уговарете с актьорите и театъра (те няма да ви откажат)!

Също така не забравяйте, че „всичко е любов” – 365 дни в годината, а театърът е тук и Ви обича!