Когато жените управляват и мъжете мълчат

0
0

В изборната нощ (5.10.2014) Младежки театър „Николай Бинев“ ни представи една комедия с трагичен привкус, която въпреки смеха, те кара да се замислиш за безумията в нашата държава.

Постановката „Женска управия“, по комедии на Аристофан, която се игра за пръв път в Младежки театър, те кара да се смееш през сълзи на упадъка на великата Атина, в която всеки иска нещо за себе си. Добре, че се намесват жените, за да оправят този проблем. Но драмата, която настъпва с атинянките е, че те искат всичко и веднага, а дори не знаят какво точно е то.

Дипломният спектакъл на Анастасия Събева представя една друга гледна точка на иначе скучните държавни дела. И въпреки че това е популярна пиеса, поставяна не малко пъти, новаторският поглед на младата режисьорка и енергията на актьорите, я правят много по-различна от всички други спектакли досега.

На сцената смехът върви ръка за ръка с песните и танците, които са ту пълна вакханалия, ту съблазнителнена феерия, ту военен марш. И най-важното е, че излизаш от залата усмихнат и зареден, щракайки с пръсти като жените в Народното събрание, които се молят на Зевс в госпъл ритми.

Сценографията и костюмите на „Женска управия“ са на Елена Георгиева. Консултанти на постановката са Асен Аврамов, Александър Манджуков и доц. Фанка Хаджиниколова. Участват: Калина Петкова, Весела Петрова, Виолета Попова, Елена Недкова, Лора Василева, Наталия Цекова, Неда Спасова, Рая Пеева, Таня Денева, Борис Кашев, Васил Миленков, Димитър Банчев, Любомир Любенов, Михаил Сървански, Микеланджела Петкова – гост.