Иван Ласкин сменя фамилията си на сцената на старозагорския театър

0
0

Иван Ласкин се качи на старозагорската сцена като магнетичен, противоречив, непримирим и скандален руски Хамлет в спектакъла Иванов от Антон Павлович Чехов. Премиерата в ДТ „Гео Милев“ беше на 18-ти май, а следващото представление е на 27-ми май, от 19:00 ч.

„Емблематичната Чехова пиеса е предизвикала многостранни реакции през 1887 г., когато се е играла за първи път“, припомня режисьорът Стефан Спасов. Според спомените на по-малкия брат на Чехов – Михаил, в края на спектакъла в залата настъпила невероятна бъркотия: „Публиката скачаше от местата си, едни аплодираха, други освиркваха, трети тропаха с крака, а на балкона бе настъпил истински бой между тези, които аплодираха и онези, които освиркваха.” В театралните среди говорили, че никога не са виждали такова разпалване на страстите, каквито са видели и чули покрай тази пиеса.

Плакат на спектакъла „Иванов“

Ние се надяваме спектакълът в Стара Загора да не предизвика такива войни в салона, а да пожъне голям успех. Това е дипломното представление на Стефан Спасов от магистърската му специалност „Режисура в сценичните изкуства”. В тази връзка, спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Сценографията и костюмите са на Теодора Лазарова, която както винаги очарова с добрата си работа. А за да приложим доказателства, докато посетите Стара Загора и се убедите сами, показваме плаката на спектакъла, също нейно дело.

Все още не сме гледали постановката, но съвсем скоро ви обещаваме ревю за нея.

Постановъчен екип:
Режисьор: Стефан Спасов
Сценограф: Теодора Лазарова
Участват: Иван Ласкин (гост), Светла Тодорова, Ивалин Димитров; Христофор Недков, Елена Азалова, Светослава Иванова, Иван Калошев, Миленка Сотирова, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Галя Александрова