Иван Добчев пише „Нова библия“ на сцената на „Сфумато“

0
0

На 30 ноември, от 19:00, Театрална работилница „Сфумато“ Ви кани на премиерата на най-новото представление на режисьора Иван Добчев – „Нова библия“.

То е част от програмата „Ноев ковчег“, около която циркулират търсенията на „Сфумато“ през последния театрален сезон, а и не само. Началото на идеята за програма, посветена на творчеството на Радичков, беше поставено паралелно с провеждането на ателие „Онова нещо“ още в началото на 2016г.

новабиблия

Първото реализирано представление от програмата беше „Луда трева“, реж. Маргарита Младенова, за което скоро ви разказахме, а самата цел на цикъла е формулирана от тандема Добчев/Младенова, по следния начин:

Проектът замисля да възсъздаде на сцената Радичковия свят и неговите човеци в контекста на ХХI век; да направи нов театрален превод на неговите послания – предупреждения за съдбата на уникално българското в срещата му с Европа и света; да реабилитира живата връзка на българина с природното и магичното в битието и да ги защити като непреходна ценност.“

След налудничаво-магическата „Луда трева“ на Маргарита Младенова, публиката по традиция очаква да види повече мрак, разруха и цинизъм в представлението на Иван Добчев. Тези нейни очаквания обаче остават единствено в сферата на догадките, поне до 30-ти ноември, когато официалната премиера ще ги потвърди или отхвърли.

Пожелаваме на добър час на екипа на „Нова библия“ и приятно гледане на тяхната публика!

новабиблия2

Постъновъчен екип:
Авторски спектакъл на Иван Добчев
по текстове на Йордан Радичков

Музика: Асен Аврамов
Сценографска идея: Иван Добчев и Станислав Памукчиев
Скулптура: Антон Цанев
Пластика: Марион Дърова
Видеофилм: Димитър Сарджев

Консултанти на програмата са проф. Цочо Бояджиев и проф. Георги Каприев

Участват:
Мимоза Базова, Сребрина Тимофей, Славена Зайкова, Иван Златарев, Александър Тонев, Михаил Стоянов, Йордан Ръсин, Николай Върбанов, Александър Евгениев, Кънчо Кънев, Лора Недялкова

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here