Иван Добчев пише „Нова библия“ на сцената на „Сфумато“

0
0

На 30 ноември, от 19:00, Театрална работилница „Сфумато“ Ви кани на премиерата на най-новото представление на режисьора Иван Добчев – „Нова библия“.

То е част от програмата „Ноев ковчег“, около която циркулират търсенията на „Сфумато“ през последния театрален сезон, а и не само. Началото на идеята за програма, посветена на творчеството на Радичков, беше поставено паралелно с провеждането на ателие „Онова нещо“ още в началото на 2016г.

новабиблия

Първото реализирано представление от програмата беше „Луда трева“, реж. Маргарита Младенова, за което скоро ви разказахме, а самата цел на цикъла е формулирана от тандема Добчев/Младенова, по следния начин:

Проектът замисля да възсъздаде на сцената Радичковия свят и неговите човеци в контекста на ХХI век; да направи нов театрален превод на неговите послания – предупреждения за съдбата на уникално българското в срещата му с Европа и света; да реабилитира живата връзка на българина с природното и магичното в битието и да ги защити като непреходна ценност.“

След налудничаво-магическата „Луда трева“ на Маргарита Младенова, публиката по традиция очаква да види повече мрак, разруха и цинизъм в представлението на Иван Добчев. Тези нейни очаквания обаче остават единствено в сферата на догадките, поне до 30-ти ноември, когато официалната премиера ще ги потвърди или отхвърли.

Пожелаваме на добър час на екипа на „Нова библия“ и приятно гледане на тяхната публика!

новабиблия2

Постъновъчен екип:
Авторски спектакъл на Иван Добчев
по текстове на Йордан Радичков

Музика: Асен Аврамов
Сценографска идея: Иван Добчев и Станислав Памукчиев
Скулптура: Антон Цанев
Пластика: Марион Дърова
Видеофилм: Димитър Сарджев

Консултанти на програмата са проф. Цочо Бояджиев и проф. Георги Каприев

Участват:
Мимоза Базова, Сребрина Тимофей, Славена Зайкова, Иван Златарев, Александър Тонев, Михаил Стоянов, Йордан Ръсин, Николай Върбанов, Александър Евгениев, Кънчо Кънев, Лора Недялкова