Ива Свещарова и Розе Брееман с премиера на „Soft Things“ в ДНК

0
0

„Soft Things“ е най-новият пърформанс на Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Брееман, който ще можете да видите на 27 и 28 февруари от 19:00ч. в ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс.

 „Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш.“

Това е едно от посланията, което носи представлението. Зрителите ще бъдат грациозно преведени през процеса на трансформация на две тела към постигане на свръх-мекота.

В „Soft Things“ две тела пътуват през всевъзможни форми на съществуването, за да изучат откъде идва разбирането за привидното припокриване между женствеността и мекотата.

Мекотата винаги се смята едновременно за качество със силно символично значение, но и за основна характеристика на тялото и телесното – независимо дали то е човешко или не.

На асоциативно ниво мекотата се обвързва както с пластичност, ранимост и деликатност, така и с гъвкавост и подчиняемост, поради което тя често се приема за изцяло женско качество.

Заради това в представлението „Soft Things“ две тела преминават през суров процес, който ги превръща в меки нещица.

Проектът „Soft Things“ е продукция на Културна фондация А25, в партньорство с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, Национален дворец на културата, TATWERK | Performative Forschung, Aula im Milchhof e.V. i резидентска програма schloss broellin e.V., осъществен с финансовата подкрепа на Hauptstadtkulturfonds и Министерство на културата на Република България.

Концепция, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Розе Беерман
Драматургия: Фрауке Хавеман
Сценография и костюми: Ане Хорни
Музика: Емилиан Гацов – Елби
Осветление: Роза Вернеке
Звук: Иван Барч
Снимки: Щефани Кулиш
Графичен дизайн: Лиса Клинкенберг

В памет на Лена Моди.

Билети за спектакъла на 27 февруари може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.
Билети за спектакъла на 28 февруари може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.