Илка Зафирова става психоаналитик в „Госпожа Клайн“

0
0

Реални исторически личности са героите в премиерния спектакъл „Госпожа Клайн“ в Театър 199 „Валентин Стоийчев“. Английският драматург Никълъс Райт разказва за Мелани Клайн, в ролята Илка Зафирова, психоаналитик с изключителни приноси в работата с деца. Благодарение на наблюдения, над своите собствени, тя стига до първата си теория – суперегото е налично още от момента на раждането на всеки човек. Премиерата ще бъде тази вечер (10 февруари) от 19:30 часа.

В Англия подходът на г-жа Клайн среща подчертан интерес и тя посвещава останалата част от кариерата си на разработване и задълбочаване на методиката си. По професионалния път на Клайн тръгва и собствената й дъщеря – Мелита. Вече 30 годишна тя се завръща у дома. Там заварва и асистентката – Паула. В тази съдбоностна нощ, между трите жени предстоят нежност, загриженост, смях, но и драматичен развой.

На сцената са още Василена Атанасова и Ирина Жамбонас. От трите жени ще чуете признания, обвинения и таени чувства, които ще доведът до изненадващия край на историята.

Творчески екип:

автор НИКЪЛЪС РАЙТ
превод НЕДА КРИСТАНОВА
постановка СТИЛИЯН ПЕТРОВ
сценография ВЕНЕЛИН ШУРЕЛОВ
костюми ЕЛИЦА ГЕОРГИЕВА
музика ПЕТЯ ДИМАНОВА
консултант д-р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

Очаквайте нашето ревю за спектакъла.