„Хамлет“ на Шекспирова театрална школа „Петровден“

1
0

Миналата година по същото време ви разказахме за „Дванайсета нощ“ в Паталеница. Не е излишен драматизъм да се каже, че едва дочакахме щастливите дати да дойдат, за да се върнем отново онова място (което не е задължително географско понятие) – на 21 и 22 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ ще се състоят двете представления на първата продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и втора постановка от своеобразният шекспиров форум в Паталеница тази година –  „Хамлет“.

Да видим тази постановка под открито небе е наша мечта и режисьорът на постановката Тодор Димитров я сбъдва. И то дори не за първи път – той поставя „Хамлет“ преди 14 години с „Петровден“ и там и започва близкото му сътрудничество с мениджъра на школата – Инна Церовска.  След като завършва актьорско майсторство през 2001 г. при проф. Азарян, преподава „Актьорско майсторство” в Пловдивския университет по нейна покана, след което заедно доразвиват идеята на Христо Церовски и продължават делото му в с. Паталеница.

Когато наближи ежегодното събитие обикновено през целия ден се стичат коли с нетърпеливи зрители, които дори остават да гледат и второто изиграване, но за тези, които си нямат мобилно другарче е осигурен безплатен превоз от Пазарджик до Паталеница за премиерата на 21 юли (петък). Автобусът ще тръгне в 20:30 ч. от Старата автогара /новата Била/, предоставен с любезното съдействие на Снегер Турист.

*******

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Програма за подкрепа на проекти в областта на професионалното театрално изкуство към Министерство на културата,  Театрална къща и приятели.

С любезното съдействие на: екипа на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909, Еко-комплекс „Флора“, с. Паталеница

Всички рекламни и художествени материали са изготвени от bg-reklama.com

hamlet-poster

Екип на „Хамлет” от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска
Режисьор: Тодор Димитров

Сценография и костюми –  Теодора Лазарова
Художествено осветление – Тодор Димитров
Звукова среда – Тодор Димитров
Вокални техники – Стере Майер
Пластика – Лора Уестън (Англия, Училище за драма – Гилфорд, Университет  СЪРИ)
Техническо обезпечаване – Поли и Сами Церовски, Гьорги Георгиев – Антика

Участват:
Марияна Бонева – Гертруда
Мария Панайотова – Офелия
Моника Иванова – Волтиманд
Петър Дочев – Лаерт
Кирил Бояджиев – Клавдий, Призрак
Петър Митев – Полоний
Анатолий Ставрев – Марцел
Николай Желев – Хорацио
Александър Кънев – Розенкранц
Явор Гаджев – Бернардо
Боян Петров – Гилдерстерн
Гергана Петрова – Корнелий

Рекламно-визуален екип: Дани Коцева, Поли Церовска,  Виктор Кожухаров

С любезното съдействие на екипа на ОУ „Константин Величков“

За нас: Шекспирова театрална школа „Петровден“ е създадена през 1999 г. в с. Паталеница, Пазарджишка област, от режисьора Христо Церовски и Инна Церовска. Вече 18та година се поставят Шекспирови пиеси под открито небе. Сред тях са „Ромео и Жулиета“, „Венецианският търговец“, „Укротяване на опърничавата“, „Сън в лятна нощ“, „Напразни усилия на любовта“, „Комедия от грешки“, „Перикъл”, „Зимна приказка”, „Да обичаш или не“, „Бурята“, Ромео и Жулиета“ 2015 г., поставена в памет на Христо Церовски и Рекс Дойл, „Дванайста нощ“ 2016 г. Сценичното действие се разиграва под открито небе – в училищния двор, превърнат в огромна сцена; по улиците на селото; в малката, запазена от ХII век, черква „Св. Димитър“.

Comments are closed.