„ГОРЕЩА“ – стая за професионална публика се завръща в края на февруари

0
0

След интереса, който предизвика в София и Бургас през 2019, Алтернативен хореографски център STEAM ROOM се завръща с нова порция вълнуващи срещи и дискусии, организирани в рамките на тяхната инициатива ГОРЕЩА стая за публики на 21-ви, 22-ри и 23-ти февруари.

ГОРЕЩА е замислена като поле за общуване и съвместна работа в посока едно по-различно преживяване на връзката между изкуството, артиста и публиката. Тя е насочена към активна дискусия, съпреживяване, практикуване, обсъждане и анализ на всеки човек, който се интересува от съвременен танц, хореография и пърформанс. 

Какво да очаквате от програмата тази година и как да станете част от събитията в нея – научете в следващите редове. 

Тази година програмата ще се проведе на три различни локации в рамките на град София, а именно – Национален Студентски Дом, сцената на Нов Български Университет и частен дом, който за ден ще се превърне в място за изкуство и култура.

ГОРЕЩА предлага три събития в три различни формата, всеки от които насърчава диалога, обсъждането и споделянето по различен начин. Програмата включва:

Петък, 21-ви февруари, 18:00 – 20:00
Сцената на Нов Български Университет
Запознайте се с артиста  – Росен Михайлов
Във формата “ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С АРТИСТА” поканените творци ще представят и/или изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която ще се фокусираме върху представената от артиста практика.

 

Събота, 22-ри февруари, 16:00 – 20:00
В частно пространство (регистрираните участници ще получат подробности)
Четене в кръг с Младен Алексиев и Снежанка Михайлова
По време на “ЧЕТЕНЕ В КРЪГ” организаторите ще използват структурирани практики за четене и разглеждане на текст, за да се занимават с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.

 

Неделя, 23-ти февруари, 11:00 – 17:00
Национален Студентски Дом, зала 304
Споделени практики със Стефания Георгиева
В рамките на панела “СПОДЕЛЕНИ ПРАКТИКИ”, поканените артисти ще споделят и изследват своите артистични практики с локалните публики.

Всички събития в рамките на ГОРЕЩА са с вход свободен, като единственото условие е предварителна регистрация за участие.

Можете да се регистрирате до 19-ти февруари, като изпратите мейл с тема: „HOT room“ на [email protected], който да съдържа: три имена, телефон за обратна връзка и в кой формат желаете да участвате. 

Няма ограничение в броя на форматите, в които можете да се включите. Участниците се определят според датата и часа на изпращане на техните заявки за участие, тъй като местата са ограничени.  

ГОРЕЩА – стая за публики e инициирана и реализирана от Жана Пенчева, Александар Георгиев и Дарио Дамас a.k.a STEAM ROOM – алтернативен хореографски център и артистичен и културен проект в областта на хореографията, танца и пърформанса.

STEAM ROOM се формира от желанието да се работи за подобряване на условията и средата, които допринасят за развитието на работата в областта на хореографията, танца и пърформанса на локално и международно ниво. Проектът има за цел да отвори пространства за размисъл и по-широки знания, чрез артистични предложения и културни инициативи.

Програмата е продукция на „Гараж – колективна платформа за независими артисти„, осъществявена с финансовата подкрепата на Национален Фонд „Култура“ към Министерство на Културата.