„Големият BULLSHIT“ – няма виновни и няма невинни

0
0

Автор: Катерина Владова

Премиерата на постановката „Големият BULLSHIT“ съвпадна с първото ми и, смея да кажа, запомнящo се посещение в „Нов Театър“ НДК. Спектакълът ще ви разсмее, ще ви натъжи и замисли – едновременно! В залата се сменяха звучен смях и съсредоточено мълчание.

Прикованият интерес към това, което се случва на сцената, се крие в постоянния „съспенс“, както е модерно да се нарича, или иначе казано – постоянното напрежение и очакване, каква посока ще поемат събитията и героите. Гледаш и се поставяш на мястото ту на единия, ту на другия герой и все не изглежда възможно да вземеш правилното решение и присъда. А уж отстрани било по-лесно да определиш посоката на нечий друг живот. Да, ама не. В този случай везната на Темида запазва равновесие и нито се накланя наляво, нито надясно. Иска ти се да намериш виновник за случващото се, но всички ти се струват еднакво виновни и еднакво невинни. Ту щастливи, ту нещастни с живота и съдбата си.

„Големият BULLSHIT“ представя на пръв поглед праволинейния и спокоен живот на журналист, лекар и учителка – приятели от години. Но такова е впечатлението само в началото, до момента, в който тайните и лъжите излизат наяве и връщане назад няма. Постановката засяга злободневните теми от нашето ежедневие и сбърканата понякога подредба на приоритетите и ценностите ни. Работа, пари, стремеж към материална независимост и спокойствие. А приятелите и близките остават някъде по пътя, вмъкнати между другото, между един и друг ангажимент.

Любовта по-важна ли е от приятелството? Кога изневярата и лъжата са простими? Едва ли има един отговор и едва ли само един може да е верен. Не очаквайте постановката да отговори вместо вас, но със сигурност ще провокира чувството ви за справедливост и желание за лично щастие… тогава всеки ще разбере сам за себе си. Така, де, звиси на кое държи повече и зависи колко е честен сам пред себе си.

„Големият BULLSHIT“ – Една история за любов и приятелство, които се сблъскват някъде по средата. Там, където свършва приятелството, винаги започва нещо ново – любов или предателство, обаче не е лесно да се прецени.

Творчески екип:
Идея и режисура: Васил Спасов
Сценография: Лили Джагарова
Участват: Благой Бойчев ,Димитър Живков и Ирина Андреева

Повече материали на Катерина Владова може да намерите на kvvladovablog.wordpress.com