„Гледна точка“ – импровизационен театър с премиера на 12 март

0
0

На 12 март в „ХаХаХа Импро Палас“ (ул. „Г. С. Раковски“ 44) можете да гледате импро спектакъла „Гледна точка“. В него участват актьорите Мадлен Йорданова, Сребрина Тимофей, Димитър Захариев и Иван Станчев.

В „Гледна точка“ актьорите ще оборят максимата „Всяка истина има две страни!“. Истините в една история могат да бъдат толкова, колкото са и персонажите в нея.

Водещият Иван Станчев ще взима предложения от публиката и на базата на тези предложения ще импровизира кратка история, в която има някаква мистерия. След това зрителите ще проследят случката през погледа на различните персонажи, разказани от останалите актьори на монологичен принцип. Възможно е дори да се погледне на дадена ситуация през погледа на неодушевен предмет. Водещият ще сменя гледните точки и организира хода на действието, а участниците ще развиват историята паралелно, докато достигнат до кулминацията.

Зрителите ще се насладят на разнообразието, с което може да бъде преживявана една и съща ситуация от различните герои. Ще могат да бъдат съучастници и да погледнат през очите на персонаж, в когото не биха се припознали в жива ситуация.

Предизвикателството за актьорите е само чрез предложенията от зрителите и през словесното действие да създадат история с убедителни характери и сюжетна линия.

Знаете ли какво е Импро? В Импровизационния театър актьорите създават сцени и персонажи на базата на предложения от зрителите. Публиката задава, така да се каже, основите на историята, а задача на актьорите е да изградят ситуациите и персонажите в тази история.

Изживейте това уникално удоволствие!

Повече подробности може да следите в събитието – тук.

Проектът се реализира със съдействието на Национален Фонд „Култура“.