FREAK SHOW-ото на Ованес Торосян ще разтърси „Строежа“ на 9-ти май

0
0

На 9-ти май от 20 ч. в столичния клуб „Строежа“ ще бъде представено FREAK SHOW, изпълнено от петимата актьори – Георги Гоцин, Екатерина Георгиева, Илия Атанасов, Милена Ерменкова, Стефан Додуров. Режисьор на спектакъла е Ованес Торосян.

„Кога театърът става шоу и кога шоуто става театър? Има ли го истинското зрелище?“ – това ни разказва FREAK SHOW-ото, което е смесица между театър и шоу, като чрез забавните форми на гротеската се търси отговор на въпроса къде и какви са съвременните супер герои и има ли  въобще герои в нашето време?  Нужен ли ни е театърът днес или по скоро предпочитаме само зрелище..шоу?

„Все едно да падне дърво в гората. Разбираш ли ме? Ако всички знаят вече всичко, тогава какъв е смисъла от каквото и да е. Всичко е клише. Затова спрях да правя изкуство. Знаеш ли какво не му е наред на света? Защо всичко е прецакано и не можеш да направиш нищо по въпроса? Защото не живеем в човешки свят. Живеем в свят на машини.“ – Oванес Торосян

Признайте си. Няма ли страшно да ви хареса, ако някой от нас умре по време на това шоу. Няма ли това да е уникално преживяване? О, ще бъде. Представете си, че в момента има бутон пред вас. Натискате бутона и някой от нас се запалва и умира в гърчове и агония пред вас. Въпросът ни е: Натискате бутона или чакате друг човек да го натисне? По точния въпросът е, не дали ще бъде натиснат бутона, а кой първи ще го натисне!?

Видео: https://www.facebook.com/freakartshow/videos/720207411727106/

„FREAK SHOW“

режисьор: Ованес Торосян

Участват:

Георги Гоцин, Екатерина Георгиева, Илия Атанасов, Милена Ерменкова,Стефан Додуров

Фотограф и дизайн: Адриана Янкулова – Чапкънова

Грим: Ина Михова

Видео: Стоян Анов

Монтаж: Пресиян Димитров

Лого: Ана Балева