Филмът “Каръци” е българското предложение за “Оскар”

0
0

Филмът “Каръци” на Ивайло Христов беше избран от комисията по определяне на български филми за учатие в надпеварата за чуждоезичен филм на 89-ите награди “Оскар” на Американската филмова академия.

Историята на филма разказва за Елена, Коко, Пацо и Гошо, които са ученици в гимназия от малък град. В ролята на Елена влиза прекрасната Елена Телбис, чиято героиня мечтае да стане певица, а скоро в техния малък, провинциален град предстои концерт на известна рок група. Коко, изигран от Ованес Торосян, има чувства към нея и се надява той да е момчето, което да я заведе на концерта. А самият концерт разтърсва града и сюжета, като обърква отношенията, поражда пречки и нови любовни вълнения.

karatsi1
“Каръкът, пичове, е болест неизлечима”

Прекрасен филм за узряването, любовта и взаимотношенията. Самият Ивайло Христов го нарича проста и човечна история. История, която е събрала редица награди, а имено:

karatsiОт МКФ Москва 2015 – Гран при за най-добър филм, Награда на руските кинокритици, Награда на федерацията на руските киноклубове.

От Златна роза 2015 – Голямата награда, Награда за най-добра женска роля (Елена Телбис), Наградата на гилдия Критика към СБФД, Наградата на публиката, Наградата на акредитираните журналисти.

От CInEast ’15 – Наградата на публиката.

От 20-ти Международен София филм фест 2016 г. – Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм.

 
Сценарий: Ивайло Христов
Режисьор: Ивайло Христов
Оператор: Емил Христов
Музика: Кирил Дончев
С участието на: Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов
Продукция: Асен Владимиров
С подкрепата на: НФЦ

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here