Филм със Силвия Петкова е предложен за “Оскар”

1
0

Холандското предложение за “Оскар” е филмът “The Paradise Suite” с участието на Силвия Петкова, позната ни от малкия екран и представления като “Тирамису”, „Олд Сейбрук“, “Пипи дългото чорапче”. Други български актьори във филма са Веселин Ранков, Петя Силянова и Анжела Недялкова.

На 14 януари ще стане ясно дали филмът ще бъде номиниран за “Оскар” в категорията “Чуждоезичен филм”. Сюжетът му е свързан с момиче, което заминава за Амстердам и се озовава в ръцете на банда за трафик на хора. Зрителят остава с обезпокоителния въпрос, как всичко това се случва в съвременната, прогресираща Западна Европа.

Българското предложение за престижната награда е “Съдилището”, с Асен Блатечки в главната роля. Кампанията на филма в САЩ включва и срещи с представители от Академията.

1 коментар

  1. Филм със Силвия Петкова? Що за обявяване? На снимката, която сте качили е Анжела Недялкова, защото е в главната женска роля както и на плаката и прочие. Взе две награди за тази си роля. Не разбирам защо я обявяват като второстепенна..

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here