Фестивал на кукления театър за деца и възрастни и TheatAir ще се състоят отново в Пловдив

0
0

Неусетно минаха цели две дузини месеци, в които с усмивка си спомняхме последното случило се издание на фестивала „ДВАМА СА МАЛКО – ТРИМА СА МНОГО“ и съпътстващата ги програма на TheatAir под тепетата. За пореден път тези две неизменни чудни съставки на театралния живот в Пловдив ще ни докажат, че куклите могат да разказват истории, както на деца, така и на по-порасналите зрители. ХХІIІ-ят Международен куклено–театрален фестивал за камерни куклени представления за деца и възрастни “ДВАМА СА МАЛКО – ТРИМА СА МНОГО” & TheatAir 2018 ще се проведат от 3-ти до 7-ми септември.

16 конкурсни спектакъла от България и чужбина, оживяващи в 5 зали в град Пловдив и една в София, 25 улични интермедии представени от 9 международни трупи и много приказно вълшебство. Това издание на фестивала е посветено на ДВИЖЕНИЕТО – смелото и тихото, просветеното и интуитивното, движението от и към, това, което ражда знанието, пази спомена и създава/преодолява/оборва нормите, то – неизбежното, вдъхновително, упойващо, обричащо, отричащо, непознато и освобождаващо, създаващото движение! …

Уважаеми зрители, (…) желая Ви изненадващи срещи с майсторството на кукленото и уличното театрално изкуство, които да провокират с нов смисъл Вашето движение!
Желая на всички Ви напред и нагоре!

Виктор Бойчев
директор на Държавен куклен театър Пловдив

Каталог с програмата на фестивала „Двама са малко – трима са много“ може да разгледате тук:

Каталог с програмата на модул TheatAir може да разгледате тук:

Всички прояви в на открито – част от модул TheatAir, са безплатни, а всички прояви в програмата на „Двама са малко – трима са много”- с платен вход.
Програмата може да претърпи промени. За справки и резервации – тел. каса 032 623275 и www.pptheatre.com и https://www.facebook.com/theatair/