Фарсова сватба

0
0

На сватба като на сватба. Ритуали, музика, танци, смях и витаещото щастие на любовта във въздуха. Е, да, ама не. Имаме Младоженец, Булка, Приятел, Сестра, Майка, Баща – участници в играта на сватба, в която нищо не върви както трябва. С болезнените въпроси на ежедневието, актуални и до днес, ви сблъсква комедията на абсурда „Сватбата на дребния буржоа“ в Театър „София“.

Масата се разпада, столовете се трошат, чинии се чупят. Истинският разпад обаче започва първо от изкривените ценности и отчуждението между хората. Битовата мизерия не е толкова страшна, колкото тази в нравствеността, водеща до самоунищожението на героите. Липсата на чисти човешки взаимоотношения успява да настани болката, страданието, сълзите. Но никой не смее да им обърне внимание, сватбата се играе с бясна скорост. Баща, чийто истории никой не слуша, майка пияница, булка бременна незнайно от кого и още абсурди минават през призмата на гротеската. Песните са мръсни и изобличават истината за младоженците. Танцувайки с един, всеки се опитва да докопа някого другиго. Заедно с декора се разпада и фалшивата маска на разбирателството.

1493564_392995454174124_4537864710276976785_o
Снимка: Театър „София“

В тази фарсова сватба няма нищо свещено. Обезличилите любовта битовизми и примитивното ниво на общуване между хората водят до неприкрита ярост. Остават оскърблението, страхът от хорските одумвания и голямата пропаст между душите.

 

Автор: Бертолт Брехт
Режисьор: Петринел Гочев
Сценография: Юлияна Войкова
Участват: Лора Мутишева, Симона Халачева, Невена Калудова, Силвия Петкова, Николай Върбанов, Николай Димитрова, Росен Белов, Юлиян Малинова, Юлиян Рачков