Емир Костурица и Моника Белучи са „На млечния път“

0
0

След 8-годишно затишие големият режисьор Емир Костурица се завърна с нов филм – „На млечния път“. По време на Киномания 2016 може да видите Моника Белучи (Булката), Емир Кустурица (млекарят Коста), Слобода Микалович (Милена), Мики Манойлович (Жага Бойович) в епична история за неволите и радостите, които носи животът.

Действието е разделено на три части, които зрителят лесно успява да открои и са свързани с живота на млекаря Коста. Това е филм, в който краят не може да се предвиди и който успява истински да изненада и трогне публиката.

Снимките са правени в средновековния град Клобук, близо до Требине, в Република Сръбска, Босна и Херцеговина. Красотата на местността е ясно показана в много от кадрите, а яркото присъствие на животни (змия, мечка, сокол и др.) е елемент, който прави силно впечатление. Кустурица отново ни завладява с посланията, които умее да предава на публиката истински, без грандиозни филмови ефекти. Около филма витае духът на магическия реализъм, който те увлича и 125-те му минути минават неусетно.

Това далеч не е първият шедьовър на Кустурица – „Черна котка, бял котарак“, „Ъндърграунд“, „Аризонска мечта“, „Циганско време“ са част от заглавията, които си заслужава да гледате. А ако сте пропуснали „На млечния път“, Киномания 2016 ви дава възможност да го гледате на 26 ноември от 20:00 ч. в Културен център G8, 27 ноември – 20:30 ч., Дом на киното и 28 ноември – 19:45 ч., Euro Cinema.