ЕЛЕНА ДИМИТРОВА Е РАЗКАЗ В ЛУДНИЦА

1
0

Елена Димитрова е  българска театрална и кино актриса.  Съвсем наскоро  филмът, в който дебютира беше в официалната селекция на Международния кино фестивал в Токио, Япония, направи премиерата си и на Киномания в София. На българската кино публика й предстои да открие една  талантлива, лаконична актриса, която ще иска да гледа и в други филми.

На театралната публика в София Елена Димитрова не е толкова позната, колкото заслужава да бъде. Позната, харесвана и обичана е от една не многобройна, но изключително предана, публика. Това е съзнателен избор. Защото е вярна максимата, че когато актьорът намери своя дом, спира да търси. Срещата между нея и Маргарита Младенова и Иван Добчев слага край на търсенето. Вече цяло десетилетие Елена Димитрова е вярна на каузата „Сфумато“.  „Сфумато“ е неин дом, нейно духовно пространство, нейният намерен рай. Там се чувства превъзходно в кожата си. Там твори, там експериментира, там гори на сцената, там играе. Зрителите на театралната работилница следят отличната й работа в  пиеси като „Медея, майка ми“, „Зимна приказка“, „Между празниците“, „Завръщане във Витенберг“, „ОООО- Сънят на Гогол“, работата ѝ в ателието по текстове на Радичков „Онова нещо“.

На 29.01 тази година тя ще има премиера в спектакъла „Разкази от лудницата“, в който вече участват колегите ѝ от театъра на Армията Анастасия Инглизова и Георги Къркеланов, както и актьорът и режисьор Ованес Торосян. „Разкази от лудницата“ е  режисьорски и сценографски дебют за Анна Янакиева. А персонажите в представлението уж са затворени в лудница, а поразително приличат на добре познати ни библейски персонажи.

 

РАЗКАЗИ ОТ ЛУДНИЦАТА

Автор: Тони Робинсън, Найджъл Форд, Серджо Каши и Ан-Мари де Мамбро
Превод: Слава Янакиева
Режисьор: Анна Янакиева
Сценография и костюми: Анна Янакиева

Участват: Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян, Георги Къркеланов, Елена Димитрова, Вежен Велчовски

На  29.01 и 23.02. 2018  част от представлението ще бъдат Елена Димитрова в ролята на “Слугинята” по текстове на Ан-Мари де Мамбро и Вежен Велчовски в ролята на “Крадецът” по текстове на Найджъл Форд. 

Разкази от лудницата“ ще ви отведе по криволичещите мрачни коридори на съвестта, които разкъсват преградата на времето. Дали това са болезнените фантазми, спотаени зад стените на клиниката или пък спомени от едно далечно минало, животи, намерили своя център в онзи особен миг на съприкосновение с
Божественото?

 Билети на касата на театъра, ул. Димитър Греков 2, както и на телефон 02/ 944 01 27 и 02/943 38 90 всеки ден без неделя от  14.00 до 19.00 часа и на адрес:

http://theatre.art.bg/kupi-bilet.php?p=49266&id=3807&theatre=14&city=2

1 коментар

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here