Екзотичната вечеря в Blue Moon – идеалният завършек на „театралната вечер“

0
0

Едно от любимите ми места за хапване след спектакъл на „улицата на театрите“ е тайландски ресторант Blue Moon. Различното екзотично решение за вечеря придава още по-специален образ на „театралната вечер“.

Супа Tom Yum
Супа Tom Yum

Ресторант Blue Moon е първият и единствен истински тайландски ресторант в София. Намира се на ул. „Г. С.
Раковски“ №127, точно до театър „Открита сцена“ (бивш „Сълза и смях“). Той съчетава елегантен интериор и екзотична атмосфера, което го прави перфектното място за вечеря след представление с приятели или с половинката Ви.

Тайландската кухня е една от най-любопитните и в същото време любими международни кухни по света. Тя успешно съчетава петте основни вкуса – люто, горчиво, кисело, сладко и солено, в освежаващи и изненадващо вкусни комбинации. Кухнята на Тайланд изобилства още с морски дарове, пикантни сосове, ориз, зеленчуци и екзотични плодове.

Независимо дали е след театър, или просто на обяд там, винаги залагам на Жълто къри / GAN MASSAMUN с кокосово мляко, жълта къри паста, бамбук, бейби царевички и ананас. Кърито е емблематично ястие за тайландската кухня, а от трите вида къри (жълто, червено и зелено), жълтото е най-малко люто. Освен това има избор дали да е вегетарианско, с пилешко, с телешко или със скариди.

Октопод с пикантен джинджифилов сос
Октопод с пикантен джинджифилов сос

Друго характерно ястие от азиатската страна са нудлите. В Blue Moon може да изберете между четири вида нудли с различни видове месо и зеленчуци.

Ако сте повече хора и не обичате много екстремни ястия, Патицата по пекински е много добър избор. Интересното при нея е, че трябва сами да си я сгъвате и похапвате, а не е нарязана и сервирана. За тези от вас, които обичат по-странни и оригинални храни, може да пробвате октопод с джинджифилов сос. И най-накрая, разбира се, чуйзкейка с манго – просто няма нужда от описване…

Blue Moon е добър избор за вечеря през всеки един ден от седмицата, но ако ходим на театър от неделя до сряда, напрово си е задължителна локация, защото има 50% намаление на храната в менюто.