Екипът на МСТФ „Данаил Чирпански“ е номиниран за „Жена на годината“ 2017

0
0

Мирена Керезова, Мила Люцканова, Никея Петрова, Венета Ангелкова, Йоанна Темелкова, Теодора Лазарова и Максима Боева  или с други думи – основателите и организационния екип зад Международен студенстки театрален фестивал „Данаил Чирпански“ са номинирани в категория „Общество“ на тазгодишните награди Жена на годината на списание Grazia.

Седемте момичета съвсем наското организираха първото издание на фестивала между 1-ви и 7-ми октомври в гр. Стара Загора, с подкрепата на Международния фонд за развитие на културата към ЮНЕСКО. Сред останалите партньори на събитието са Драматичен Театър „Гео Милев“, Община Стара Загора, ОББ, Министерство на културата, Софарма, Американска фондация за България, Zonta club – Стара Загора и много други.

Фестивалът пожъна огромен успех както сред своите гости от седем световни академии, така и сред местната публика, която не остави празно място в салоните.

Журито на фестивала, съставено от Кама Гинкас, Деян Дуковски и Мая Праматарова, го призна като уникален в световен план със своята енергия и мисия, а именно да се почете паметта на загинал колега Данаил Чирпански, и определи случилото се през фестивалната седмица като една Академия.

Номинацията за екипа е поредния успех, на който се радва. Крайният резултат ще бъде решен с гласуване на сайта на списанието. То ще продължи до 29 ноември 2017 г. и изисква регистрация. След потвърждаване на регистрацията вече можете да влезете в профила си и да дадете своя глас.

Част от основния екип и доброволците са и сърцето на LoveTheater.bg, така че нека им помогнем, за да завладеят и класацията 🙂

team