Джеймс Франко – най-любопитното от сцената и извън нея

0
0

Грабна ни още с ролята си в „Тристан и Изолда” и продължи да ни впечатлява с всяка своя следваща поява. След изумителната му игра в „127 часа” и „Всичко ще бъде наред” определено му станахме фенове. И тъкмо, когато си мислим, че сме видели всичко, тази година Джеймс Франко се появи в сериала „11.22.63” по романа на Стивън Кинг. В поредицата Франко се връща в миналото, за да предотврати убийството на Кенеди, но вместо това научава, че никога не е добре да променяш миналото.

Заинтересована от творчеството на Джеймс Франко, реших да проуча малко повече за него. Оказа се, че той е много повече от филмовия актьор, който виждаме на екрана. Той има множество различни лица, сред които на поет, пилот, музикант, сценарист и актьор на театралната сцена.  Ето и най-интересното от сложната личност на Джеймс Франко:

  1. Бъдещият Леонардо да Винчи

Въпреки че не е достигнал чак до неговите висоти, преди да стане актьор Франко се бил насочил към рисуването. Може би само хоби, но все пак му обръщал сериозно внимание. А дали е щял да бъде по-добър художник, отколкото актьор?

  1. Театрален дебют

През 2014 г. прави свой театрален дебют на сцената на Бродуей, с представлението по текст на Стайнбек „За мишките и хората”. В него му партнират Крис О’Дауд, Лейтън Мийстър и Джим Нортън. Постановката е режисирана от Анна Д. Шапиро. Въпреки скептицизма на критиците, представлението е смятано за „затрогващ шедьовър”, получавайки две номинации за наградите „Тони”.

"За мишките и хората"

  1. Преподавател

Освен, че се изявява на сцената, Франко се впуска и в сферата на преподаването. Естествено започва с класове по филмово и театрално изкуство в Калифорнийския и Университета в Ню Йорк. От 2015 г. започва да преподава и в гимназията Palo Alto High School.

  1. Музикант

Групата му носи името Daddy, а първата им песен Love in the Old Days излиза през 2012 г. От тогава имат издадени няколко албума, както и множество участия с други изпълнители.

  1. Писател

Джеймс Франко често публикува свои текстове в различни медии. Но през 2012 г. излиза и първата му книга с поезия. Тя носи името Directing Herbert. Колко ли добре звучи поезия, прочетена от един толкова добър актьор?

  1. Награди

Печели Златен глобус за биографичния филм James Dean. За ролята Франко започва да пуши по две кутии на ден, въпреки че никога преди не е пушил. Освен това се научава да кара мотор и става временно блондин. Единствената му номинация за Оскар за най-добър актьор е за филма „127 часа”. За съжаление не го получава. За реванш го канят през 2011 г. да заеме престижното място на водещ на 83-тото издание на Оскарите, заедно с актрисата Ан Хатауей.

  1. Пилот

Точно така! Oсвен всичко останало Джеймс може и да лети. Започва уроци заради филма Flyboys. След филма обаче така се запалил, че решил да изкара курс за летене, от който се сдобил с лиценз за пилот.

  1. Клошар

Какво ли не преви един актьор за роля във филм? За представянето си в продукцията City by the Sea решава да поживее известно време като скитник, за да вникне по-добре в персонажа. За филма Франко споделя, че е искал да почувства как хората живеят по този начин и самотата, която изпитват. Във филма си партнира с Робърт де Ниро.

  1. Участва във Всички елементи при създаването на филм

Освен да е актьор във филм, Франко успява да заеме и множество длъжности около правенето на един филм. Натрупал повече от 40 проекта като актьор, той има почти толкова и като сценарист, режисьор и продуцент. Определено всестранно развита личност!

  1. Благотворителност

Както много други артисти Джеймс Франко се включва в благотворителни кампании и сдружения. Най-голямо участие взима в благотворителните прояви на Art of Elysium в помощ на деца със сериозни медицински диагнози.

Ако вече сте на мнение, че Джеймс Франко е супер, това е така, защото е. Както в рекламите за прах за пране той е „всичко в едно”, толкова много неща развити в една личност. Това е то талант! А ние не спираме да се надяваме, че освен във филми скоро ще можем отново да го гледаме и на сцената на театъра. Защото определено му отива да е звезда на Бродуей.