Донкин: Ще разчитам на диалогичност, истина, доверие и взаимопомощ

0
0

„Тук съм, за да върна стабилността и доверието, и заедно да работим за каузата на Народния театър”. С тези думи новият директор на театъра Мариус Донкин посрещна днес представителите на медиите. Той пое управлението му в началото на септември и представи днес основните акценти на управлението си през следващите 5 години.

„Ще разчитам на диалогичност, истина, доверие и взаимопомощ, за да създадем заедно тази атмосфера, в която ще имаме добри и качествени резултати. Вярвам, че всеки един тук трябва да знае задачите си, и да е наясно, че е изключително важен за този театър. Че е част от кауза, в която сме ангажирани всички, защото това е единственият начин да успеем. Това казах и на срещата си с колегите, като ги уверих, че от моя страна могат да разчитат на същата искреност и прозрачност. Вратата на кабинета ми е винаги отворена”, каза Донкин.

Той представи пред медиите основните насоки и цели в политиката на управлението през петте години на неговия мандат. Главна задача в работата му ще бъде да промени базисната компонента по отношение на формирането на бюджета на института. Донкин каза, че през последните три години финансирането на театъра се променя на базата на продадените билети и общо е около 3 300 000 – 3 400 000 лева годишно.

Един от големите проекти, който трябва да се осъществи в третата година на неговия мандат, е инициирането и провеждането на Форум на балканските национални театри, който всички ще очакваме с нетърпение

По отношение на въпроса дали ще има съкращения в трупата и екипа на Народния театър, Мариус Донкин бе категоричен: „Когато дадени хора тръгват на път, нормално е някой да отпадне или да тръгне заедно с тях… Не съм дошъл тук да убивам, унищожавам и махам хора. Ще потърсим различни варианти за оптимизиране на ангажиментите, гарантиращи предимството на Народния театър в програмата на актьорите.”

Ще се работи и в посока на възможността театърът да стане по-мобилен и достъпен и за хората от провинцията, като представления от Камерната сцена ще гостуват на различни сцени в страната.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here