Диана Добрева режисира и участва в „Саломе“ от О. Уайлд

0
0

Диана Добрева започна репетиции на пиесата „Саломе“ от Оскар Уайлд в Театър „Българска армия“. Вече е ясен главният творчески екип в състав – режисьор Диана Добрева, сценография и костюми Нина Пашова, композитор Петя Диманова. В актьорското ядро ще се включи самата Диана, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Луизабел Николова, Веселин Анчев, Деян Георгиев, Асен Кобиларов – гост, студенти от НАТФИЗ – Славена Зайкова, Александър Евгениев, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер, Джулия Бочева (гост) и Марина Колева (гост).

Диана Добрева започна репетиции на "Саломе"
Диана Добрева започна репетиции на “Саломе”

 

Репетицията започна с поздравителните думи на директора Мирослав Пашов, първи прочит на „Саломе“ и слова на режисьора относно пиесата. Ето и кратка част от думите на Диана Добрева:

Все повече изкуството се заменя с цели и теми, които не са важни, нямат за цел да се търси истина. Истината е нещо невъзможно, т. е. изкуството се опитва да се занимава с невъзможни неща и това е прелестта на нашата работа. Безкрайно е лесно да тръгнеш към текст, защото е интересен и забавен, но трябва да тръгнеш, защото нещо те потриса. Нещата, които мен лично ме потрисат, са свързани с божественото.

Събитието-връх в Саломе е вестта, че идва нещо друго – любовта. Тя е стремежът към божественото. Сякаш подсъзнателно пробужда паметта ни за изгубения рай, където е съществувала единствено любовта, и от време на време се завръщаме там, щом се влюбим.
Но когато любовта не може да се реализира, става жестока, защото не може да се преживее.

Очаква се премиерата на „Саломе“ да бъде в края на март месец. Театър „Българска армия“ възлага много на този проект и всеобщо мнение е, че се очаква това да е събитието на сезона.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here