Диана Добрева поставя „Саломе“ от Оскар Уайлд

1
0

Театър „Българска Армия“ отново ни създава поводи за рaдост и очакване! Заредена от международните постижения на представленията „Йерма“ , „Емигранти“ и „Декамерон“, Диана Добрева ще ни представи един нов и провокативен спектакъл, като този път смело посяга към текста на „Саломе“ от Оскар Уайлд. Тази Оскарова постановка неуспоримо заема значимо място в световен мащаб и нямаме търпение да разберем перспективата на младата режисьорка над тази организирана система от думи.

Темата, разбира се, е изконна. Обхваща забраненият плод, изкушението, страстта, която погубва и още нещо. Няма да издаваме повече, за да засилим любопитството ви, но ще добавя под секрет, че както Театър „Българска Армия“, така и нашият екип, очаква това представление да бъде събитието на сезона.

Нека ви припомним и постиженията на талантливата Добрева в ТБА:
ЙЕРМА“ – носител на наградата за най- добро представление ГРАН ПРИ от международния театрален фестивал ITF SKUPIFEST.
„ДЕКАМЕРОН“ – награда от международния театрален фестивал BUTRINTI.
„ЕМИГРАНТИ“ – с международни турнета във Виена, Лондон, Женева, Цюрих, Грац, Братислава и предстоящи такива във Франция, Испания и Германия.

Една от последните премиери на режисьорката се състоя в Драматичен театър – Пловдив. „Вълци“ по книгата „Трънски разкази“ от Петър Делчев е поредната обещаваща постановка, която оставя публиката без дъх.

Comments are closed.