Детска работилница по актьорско майсторство ще се проведе в НДК през юли

0
0

В периода 1-15 юли в Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе първият по рода си Летен уъркшоп по актьорско майсторство за деца. Работилницата се организира от студия ДЕФИСТО под ръководството на режисьора Димитър Еленов.

Приключението за малчугани и младежи започна още от този уикенд (20 и 21 юни), когато се състоя кастинга за обучението. Кандидатите изпълниха стихотворение или песен по избор или разказаха смешна история.

По време на уъркшопа децата ще бъдат запознати с елементите на актьорското майсторство върху драматургичен текст. Заниманията ще се водят по възрастови групи.

За групата от 6 до 12 години заниманията ще са по текста „Снежната кралица“ на Андерсен, а за групата от 13 до 20 години – по текста „Предградие“ на Ерик Богосян.

Участниците, преминали успешно летния курс, ще имат възможността да продължат заниманията си по актьорско майсторство в студия ДЕФИСТО, като станат част от театралните спектакли на студията: “Снежната кралица“ по Андерсен, “Морско синьо“ по Валери Петров, “Андерсенови приказки“ и “Предградие“ на Ерик Богосян.