Ден на отворените врати в Театър „Българска армия”

0
0

Театър „Българска армия“ ще отбележи Деня на София с широко разтворени обятия за всички театрални любители на 19-ти септември. Гостите на театъра ще могат буквално да докоснат всяко кътче от мястото, където се случва чудото „Театър“. Ще има развлечения за малки и големи, за любопитни и сантиментални, за театрали и меломани.

От 10 до 17:30 часа на 19-ти септември всички столичани и гости на София ще имат свободен и безплатен достъп до потайностите на Театър „Българска армия”. Още с влизането Актьорите от трупата на театъра, дори и директорът й, ще се преобразят в ролята на гидове, които ще развеждат посетителите из репетиционните зали, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата, както и всички скрити за външен поглед места. За всеки, който иска да усети какво е да ръководиш театър, вратата на директорския кабинет също е отворена.

Гостите на театъра ще имат вълнуващата възможност да разгледат и да се снимат със скритите до момента колекции от театрални костюми и експонати на единствената по рода си колекционерска сбирка от театрални плакати. А тези, които освен театъра обичат и музиката, са поканени на гости при композиторът на ТБА – Добрин Векилов – Дони. В професионалното студио на четвъртия етаж той ще сподели малко опит и ще разкрие някоя и друга  професионална тайна.

Ценителите на истинското некомерсиално изкуство могат да посетят сцена „Миракъл“ – новоизграденото камерно пространство без културен аналог до настоящия момент. Там ни очаква среща с ярките звезди на Театър „Българска армия”. За най-малките театрални любители ще има приказки, фокуси и магии, а големите ще могат да поседнат в кафе-клуба, да се ободрят с питие и да видят неизлъчвани до момента кадри от церемониите по връчването на годишните театрални награди „Аскеер”.

Вратите ще се затворят  едва след края на представлението „Завещанието на целомъдрения женкар“ (ревю), а билетите за всички представления от програмата на театъра, като за празник, ще бъдат на цена от 8 лева. Какъв по-добър начин на празнуваш!