„Хари Потър и прокълнатото дете“ вече в театъра и книжарниците

0
0

На никого не му се искаше историята за Хари Потър да приключи с последната книга и филма „Хари Потър и даровете на смъртта“. За щастие и авторката на тоталния бестселър Дж. К. Роулинг също не иска да се сбогува току-така с историята за талантливия магьосник от училището за магии „Хогуортс“. Вече можем да разберем какво се случва с живота на Хари цели 19 години напред в пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ (“Harry Potter and the Cursed Child”). Премиерата на пиесата беше на 30 юли в Лондонския театър „Палас“, а книгата по едноименната пиеса е в продажба от 31-ви юли.

Театралната премиера на „Хари Потър и прокълнатото дете“ се отбеляза този уикенд в Лондон с официална гала вечер в театър „Палас“. Събитието сложи край на дългото очакване, след като пиесата беше готова още преди два месеца. Нетърпението и интересът са огромни – билетите за постановката са разпродадени чак до средата на 2017 г.

Хари и неговият син Албус
Хари и неговият син Албус

Автори на текста са драматургът Джак Торн, режисьорът Джон Тифани и самата Дж. К. Роулинг. В ролите на Хари, Хърмаяни и Рон влизат актьорите Джейми Паркър, Нома Думезуени и Пол Торнли. В продължението на историята виждаме Хари като улегнал служител на Министерството на магията с три деца, но приключенията никак няма да са по-малко от преди. Докато Хари се бори с миналото, най-малкият му син Албус трябва да се справи с тежестта на семейното наследство. Пиесата е в две части и с общо времетраене от повече от 5 часа. Затова създателите са предвидили и вариант, в който пиесата да се играе в две последователни вечери.

Книгата "Хари Потър и прокълнатото дете"Едва ли ще успеем да си вземем място в театъра по-рано от края на 2017 г., но пък има по-бърз начин да разберем какво се случва в пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“. Както съобщават от „Аз чета“, нейното книжно издание излиза с рекорден тираж от 4,5 милиона копия само за Северна Америка. У нас най-запалените Потър фенове имаха възможността още тази нощ да се докоснат до първите пристигнали издания.

Цяло едно поколение израсна с Хари Потър и неговите магически преживявания. Историята продължава да вълнува и днес чрез магията на театъра.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here