Да се разходим до Британския Национален Театър набързо

0
0

Много е приятно да мръднеш за малко до Националния Театър в Лондон, да отскочиш до Бродуей, за да погледаш малко световен театър и да се върнеш вкъщи навреме за вечеря, без самолетен билет и без спане по хотели.  Но по-скоро не е възможно – полетът е няколко часа, постановката – също, а прибирането може да се случи чак на следващия ден, да не говорим за разходите.

Затова Британският Национален Театър идва при нас – през първите три месеца на тази година можем да се насладим на три постановки с разнообразна тематика и произход в киносалоните на Cinema City София и Пловдив, заснети с професионално качество и разпространявани по целия свят.

Фотограф: Джоън Пърсън
Фотограф: Джоън Пърсън

Първата от тях – „Островът на съкровищата“ е подходяща за всички възрасти, зрелищна и вълнуваща приключенска история, позната ни от многото адаптации, която блести с техническо осъществяване и съвременен поглед. Можем да я гледаме на 22.01. в 20:45 на живо, или повторенито на 28.01. от 19:00. в Cinema City София.

Снимка: National Theatre
Снимка: National Theatre

Базирано на реални интервюта „Джон“ е второто представление, което можем да видим и е на нашумялата компания за физически театър DV8. „Любовник. Престъпник. Баща. Подпалвач. Завършил. Чаровник. Оцеляващ.“ – така е описан главният персонаж Джон, който ще ни разкаже историята си чрез текст и движение. Можем да го видим на 11.02. в Cinеmа City София от 19:00.

Снимка: Internet Broadway Database
Снимка: Internet Broadway Database

Последно, но не по значение е още една драматизация, представена ни от Британския Национален Театър, но играна в Longacre Theater на Бродуей. Нов прочит на „За мишките и хората“ на Стайнбек, събрал страхотен актьорски дует – Джеймс Франко и Крис О’Доуд. Прожекциите са на 25.02. и 18.03 в Cinema City София и на 11.02. в Cinema City Пловдив, от 19:00.

 

А ето го и трейлъра на турнето: