Да помогнем за Промяната на Янита и Ива

0
0

Един Пач Адамс, моля! Но вместо това получаваме двама. По-точно: две смешни и сърдечни клоунски докторки, или медицински клоуни – Янита Кирова и Ива Лапатова.  Техният проект „Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ е финалист в ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, осъществявана в партньорство с фондация „Промяната“ (част от мрежата на Reach for Change).

Проектът е едно от онези неща, за които човек често си мечтае да се случват и по-близо до него. Освен че посещават детските отделения в болниците и разнасят топлина и комфорт, медицинските клоуни асистират на лекарите при по-стресови и инвазивни процедури, като помагат на децата да преминат през процесите спокойно и дори с усмивка.

Мечтата и работата им е силно вдъхновение, за всички. Затова и целта им е не само те двете да стигнат до възможно най-много деца, а и да разпространят делото си, като на следващ етап отворят и училище за медицински клоуни. Така те ще работят за утвърждаването на професията и в един идеален свят, някой ден, това ще е стандартът за детските медицински отделения.

Янита и Ива са бакалаври в програмата „Пантомима“ на НАТФИЗ и въпреки успехите си все още се нуждаят от нашата помощ и подкрепа – до края на месеца те трябва да съберат достатъчно гласове, за да са в челната тройка и по този начин да имат шанса да се борят за голямата награда и подкрепата на проекта. Имаме реалната възможности да сме част от успеха им, като гласуваме тук.

Повече за двете момичета и инициативата може да научите тук 🙂

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here