Да гледаш акватеатър на най-големия кораб в света

0
0

Лятото си отиде, да, но можем да тръгнем по петите му  не с какво да е, а с най-големия круизен кораб в света – ALLURE OF THE SEAS („Чарът на моретата”).
Сега малко данни за самия кораб:
Той се извисява над водата на 72 метра, дължината му е 366 метра, а ширината – 66 метра. Да вметна, че емблематичният „Титаник” е цели 5 пъти по-малък от този гигант. На „скромните” 17 палуби са разположени 2 706 каюти с капацитет 6 306 пътници. Екипажът е  от 2 384 души от 80 различни страни. По-интересното е, че за седмица този покорител на моретата е управляван от българина Капитан Румен Йовчев. От 2007 година той работи за компанията Royal Caribbean International, която е и най-голямата круизна компания в света. Тя разбира се е и собственик на „Чарът на моретата”. Построяването на този кораб става във Финландия и им струва 1.4 милиарда долара.

Капитан Румен Йовчев
Капитан Румен Йовчев

Сами се досещате, че на борда има десетки, стотици забавления: басейни, казина, миниголф, симулатор за сърф, ресторанти, кино, параклис, ледена пързалка, спа-център, детски клуб, подвижни телескопи, Централен парк с дървета, високи над 7 местра , 42 асансьора, специални коридори само за персонала.

Но защо този кораб заслужава място между нашите страници? „Чарът на моретата” си има едно съкровище –  уникален акватеатър със 750 места. Грандиозни, оставящи те без дъх спектакли се играят точно на кърмата на круизната мечта.

Акватеатърът                                 

Представление на сцената на акватеатъра                          


Разбира се, гостите на круизния гигант могат да се насладят и на представления на сухо в другата артистична атракция – театърът The Amber theater, който разполага с  1 385 места.

The Amber theater                    

Какво ли ще е чувството да гледаш аквапредставления или нормални постановки на 72 метра височина в сърцето на някой океан?

Всъщност качването на този кораб в Европа може да стане от Рим или Барселона, а круизният период е през месеците май – октомври. Цените на каютире варират между  1 352 евро и 1 501 евро на човек за 7-дневно приключение.

Тъжен обаче е фактът, че „Чарът на моретата” не може да дойде до варненското пристанище и да му се полюбуваме. И изобщо в Черно море като цяло не може да навлезе, тъй като „Босфорът” му е малък и не може да премине от там.

Това е от мен! Отивам да спестявам! Гледа ми се акватеатър!