Д-р Куку и д-р Пипи запознават децата с подвизите на лекарите чрез спектакъл-приказка

0
0

На 7 февруари от 19:30ч на Открита сцена “Сълза и Смях” любимите ни весели доктори ще ни представят един различен невербален спектакъл – “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи”. Янита Кирова и Ива Лапатова продължават своята мисия да усмихват малките пациенти, за която те самите ни разказаха в началото на проекта си. В спектакъла си  ще ни разкажат една приказка без думи за силата на лекарите вълшебници и техните войници – лекарствата. За лекарите, които надхитряват лошите болести и спасяват децата. За истинското приятелство между лекарите и малките пациенти.

Живяли някога в малка горска къщурка братче и сестриче и техните родители. Една вечер майка им ги предупредила, че на сутринта ще дойде горският лекар, за да ги прегледа и да им направи инжекции против лошите болести. Братчето и сестричето не били никак сигурни що за същества са тези „лекар“ и „инжекции“, но помислили хубаво и решили, че най-вероятно те са много страшни и опасни същества и веднага щом родителите им заспали, хукнали да се скрият в гората. Да, ама там ги чакал злият вирус Дези, който носел със себе си всички лоши болести. Той се криел в горското блато и дебнел своите жертви. Дези обичал децата, които се страхуват от лекари и инжекции и мамейки ги с всякакви вкусотии, успявал да ги оплете в своята мрежа. И тъкмо, когато нашите братче и сестриче били хванати в капана на Дези, се появил добрият Доктор – вълшебник….

Dari_i_Moni
Дари и Мони са само на 10 години, но талантът им е толкова голям, колкото са големи и детските им мечти.
Това е прекрасната Бети, която е 9-ти клас и мечтае да стане лекар в ролята й на злия вирус Дези
Това е прекрасната Бети, която е 9-ти клас и мечтае да стане лекар в ролята й на злия вирус Дези

 

 

 

 

 

 

 

Невербалното – театрално представление “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи” е вдъхновение за малки и големи деца. Една приказка без думи за силата на докторите вълшебници и техните войници – лекарствата, за приятелството между лекарите и малките пациенти. Приказка, разказана чрез средствата на клоунадата, жонглирането и пантомимата.

Дези и децата Пипи и Дези

Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи“ е синтез между пантомима, клоунада, фотография, жонглиране с кристална топка и музика и представя болничната атмосфера от една по-различна гледна точка, показвайки на деца и родители, че не е толкова страшно, когато попаднеш в болница и че лекарите не са врагове, а са там, за да ни помогнат.

Билети на касата на театър “Сълза и смях” или онлайн на:
http://www.salzaismyah.bg/bg/theatre/kamerna-scena/smeshnata-lechebnica-na-d-r-kuku-i-d-r-pipi

Идея и сценарий: Янита Кирова и Ива Лапатова
Постановка: Ива Лапатова и Янита Кирова
Сценография и костюмография: Станислава Маркова
Фотограф: Беатрис Бочева
Дизайн: Пламен Бъчваров
Участват: Димитър Германов, Ива Лапатова, Янита Кирова и деца от Школа за пластически театър „Училище за щастие“ – Дарина Бояджиева, Елизабет Бояджиева и Симеон Илиев

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here