Човекът, сцената и екранът в „STOP“

1
0
Любен Кънев

Иновативно, креативно, различно. Точно с това моноспектакълът „STOP“ въздейства и привлича интереса на публиката. Кино „Одеон“ стана домакин на първото по рода си мултимедийно съчетание от кино и театър. Не само  нестандартното му естество го прави вълнуващ. Авторът, режисьор и действащо лице в него Любен Кънев прави публиката част от представлението -„конференция“.

Той самият ни е познат като инспектор Тодоров от сериала „Под прикритие“. В „STOP“ обаче играе срещу закона като изпълнителен директор на банка, преминал извън границите на позволеното. Изправяме се лице в лице с един човек, в когото се е настанил дяволът. Но вече не! Време е маските да паднат.

Последствията от неговия говорен дефект се оказват фатални. В желанието си за нормална комуникация с хората се превръща в роб на една пошла система, лишена от всякакъв морал и ценности.  Да си бездушно същество, самозабравило себе си и заобикалящия те свят, в който мястото на любовта е невъзможно, води до разкаяние и копнеж за прошка.

Но кой би имал тази смелост публично да признае всички свои престъпления? Пелтекът, превърнал се в безскрупулен хищник, е може би героят на нашето време – единственият осмелил се да каже „STOP“. Пример за други? Или по-скоро искрица надежда, че един ден и в нашата държава някой ще застане пред народа със своето разкаяние. Защото няма по-щастлив човек от този, завърнал се от ада.

Comments are closed.