„Чехов търси талант“ на сцената

0
0

На 15-ти октомври от 19:30ч. в Сити Марк Арт Център можем да станем свидетели на една постановка, чиято премиера се състоя само преди месец. Спектакълът „Чехов търси талант“ по пиесата на Нийл Саймън – „Добрият доктор“, е създаден от тъкмо завършилия випуск от НАТФИЗ – клас доц. Майя Енчева. Това е и режисьорският дебют на професионална сцена на актьора от Театър „София“, Михаил Милчев.

Ето за каква лудория става въпрос:

Имате ли талант като се изкихате да го направите с такъв финес, че даже да ви благодарят? Имате ли талант да извадите зъб с непосилна лекота, така че да не ви личи че е за първи път? Стиска ли ви да застанете пред самия Чехов и да играете негово произведение? Имате ли кураж да влизате в различни и много образи за броени минути? Или да станете мъж за първи път? Нито „да“, нито „не“ имат значение, а ефектно разказаните истории за парадоксалното и безумно прекрасно съществуване на белия свят.

Седем новели за големите въпроси, над които можем да умуваме не с дни, а с високосни години, пак без отговор, но поднесени със средствата на комедията и изиграни толкова смешно, абсурдно и нелепо, че получаваш пълно облекчение на душата.

Историите на Чехов, ревизирани от прочутия драматург Нийл Саймън взимат на прицел „мълчаливото мнозинство“, хора разочаровани, нервни и несигурни. „Саймън е в състояние да се справи със сериозни теми като всеобщото и трайно безпокойство, докато все още кара хората да се смеят“, гласи едно от ревютата на критиците по повод пиесата „Добрият доктор“, канавата, върху която сърцатите абсолвенти от НАТФИЗ бродират шеметна сценична версия под режисьорската палка на Михаил Милчев.

 

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:
Превод и сценичен вариант: Недялко Делчев
Постановка, визуална и музикална среда: Михаил Милчев
Участват: Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Светлина Станчева

А ето и facebook страницата на събитието: Чехов търси талант по Нийл Саймън