„Чайка“ на Азарян с прожекция в Театър „Българска армия“

0
0

В памет на един от най-именитите български режисьори Крикор Степан Азарян на 15 март, неговата рождена дата, Театър „Българска Армия“ ще представи прожекция на един от последните шедьоври на Професора – „Чайка“ от А. П. Чехов. Азарян поставя спектакъла на сцената на Военния театър през 2007 г. В записа, който ще бъде прожектиран от 19:30 ч. на сцена-клуб МаксиМ*, ще може да видите последните репетиции на Азарян, непосредствено преди премиерата.

CHAYKA - EKIPUT„Чайка” съчетава силното мъжко присъствие на Иван Радоев, Милен Миланов, Георги Новаков, Мирослав Косев, Иван Ласкин, Иван Бърнев, зрелостта на женското въздействие на Меглена Караламбова и Бойка Велкова. Чарът на Анастасия Ингилизова и Александра Сърчаджиева допълва усещането за стихията на живота във всички регистри на драматизма. Доайенът на българската режисура Крикор Азарян събира енергиите на поколенията в ударна вълна на съвременно внушение за драматичните парадокси на живота.

Постановката, която Азарян поставя по случай 75-тия си рожден ден, е неговият последен подарък към публиката на Военния театър. На 15 март тази година той щеше да навърши 83 години. 38 години Професорът твори на сцената на Театър „Българска Армия“ и след себе си оставя постановки като „Вишнева градина“ (1974 и 1995); „Лулу“ (1991); “Опит за летене“ (1996); „Буре барут“ (1999); „Трамвай желание“ (2006) и много други.

*Събитието е с вход свободен.