Боян Крачолов е победителят в четвъртото издание на “Конкурс за нова пиеса” на НБУ

0
0

На 17.02 по време на официална церемония в UniArt Gallery беше обявен победителят в четвъртия Конкурс за нова пиеса ‘2020 на тема “Парите”, организиран от Нов български университет.

Отличената тази година пиеса се казва “Монетата”, а авторът й е младият Боян Крачолов, в когото театралната публика отдавна се е научила да разпознава страстта към експеримент с текста и неговите послания.

„Има много голяма нужда да се говори за това как да се пише за театър, да се предават знания, да се свързват помежду си хората, които го правят.“

Това са част от думите, с които младият режисьор и драматург прие наградата си, отредена от жури в състав проф. Виолета Дечева, гл.ас. д-р Владимир Маринов, гл.ас. д-р Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Дойнов, д.н., проф. д-р Светла Христова и доц. Снежина Петрова.

Предстои текстът на Боян Крачолов да бъде поставен на сцена, а заедно с останалите номинирани произведения, преминали през Лабораторията за писане на пиеси, той ще бъдe публикуван в Сборника “Пиеси за Парите” от издателството на Нов български университет.

Сред останалите участници, достигнали до последния етап на конкурса, можем да срещнем имена като Калина Терзийска, Таня Йорданова, Теодора Георгиева и Теодора Панайотова.

Екипът на LoveTheater пожелава дълъг и смислен сценичен живот на “Монетата” и нестихващо вдъхновение на нейния автор!