„Богът на касапницата” и „Мнимият болен” на сцената на НТ „Иван Вазов”

0
0

Премиерите на две дългоочаквани представления – „Богът на касапницата” и „Мнимият болен” ще можем да видим на сцената на Народен театър „Иван Вазов” през ноември и декември.

Постановката „Богът на касапницата” се играе на Камерна сцена, а премиерните дати са 26 и 27 ноември. Текстът е на Ясмина Реза, а режисьор е Антон Угринов. В представлението участват звездната четворка Владо Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова.

Сюжетът представя драматичните обрати в срещата на две родителски двойки, които обсъждат разпрата между техните единайсетгодишни синове. Постепенно, не без помощта на предложената от семейство Рей бутилка уиски, сдържаните и любезни отношения губят от блясъка си, а родителите заприличват все повече на децата си –  безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата…

Богът на касапницата

„Мнимият болен” ще можем да видим на Голяма сцена на 3 декември. Постановката е по текст на Жан-Батист Молиер. Режисьор е Владлен Александров, а в главната роля ще можем да видим Георги Мамалев. В актьорския състав влизат и Михаил Петров, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов и музикантите Слав Бистрев, Жорж Паликарски и Николай Казаков.

В комедията, написана преди 350 години от Молиер, Арган е централният персонаж, около когото се завърта историята за хипохондрика, страдащ от всички възможни болести. В сюжета се намесват и множество недоразумения, скрити любови и забавните хитрини на цялото му домочадие, както и комедийните неразбории с неговите лекуващи лекари.

Билетите и за двете постановки са в продажба на касите на театъра или онлайн.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here