БНР излъчва „Човекоядката“ по случай Деня на будителите

0
0

Кога за последно слушахте радио, различно от музикални хитове? А радиотеатър? Хич не бих се учудила, ако явлението радиотеатър е тотално непознато на немалко от децата на 90-те. От БНР обаче знаят, че театърът не е просто визуално изкуство и поддържат огъня на традициите.

Факлата в случая е „Човекоядката“ от Иван Радоев. За пръв път пиесата оживява под режисурата на Младен Киселов, миналата година беше поставена и на сцената на МГТ „Зад канала“, а сега ще се носи и по радиовълните. Написана по времето на зрелия социализъм, пиесата брилянтно иронизира силните на деня. Историята разказва за куп шарени образи, прекарващи последните години от живота си в затънтен старчески дом. Житейски и политически смисли биват забъркани и поднесени със солидна доза хумор.

Режисьорът Илия Добрев

С нелеката задача да направят адаптация на текста са се заели тандемът баща и дъщеря – Илия и Яна Добреви. В главната роля е обичаният Стефан Мавродиев като му пригласят ветераните Марин Янев, Кирил Кавадарков, Меглена Караламбова, Нина Стамова, Елена Райнова, Петя Силянова, Борис Луканов и Мая Бабурска.

„Човекоядката“ ще бъде излъчена по програма Христо Ботев на 01.11. от 16:00 часа.