Благоевградският театър с подарък за дамите по случай 8-ми март

0
0

Великолепната комедия „Женско царство“ от българския драматург Стефан Костов е изживяването, което ДТ „Никола Вапцаров“ и Община Благоевград подаряват по случай празника на дамите. Представлението ще се играе с вход свободен на 07.03. /понеделник/.

Режисьорът Румен Попкостадинов още с поставянето на „Женско царство“ заяви, че това ще е един нов поглед към тази драматургия, за да сме най-близо до съвремието. Едва ли има по-играна през годините пиеса. Да не забравяме, че тя се е появявала на сцената не само в театралната си интерпретация, но и във вид на балет, опера, народни танци и др.

Текстът разказва за властта – прехвърляна, въртяна като филмова лента, докато не започне пак от начало. Какво може да се случи, ако жените вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете? Само си представете –  женско царство, в което нежният пол управлява, а мъжете поемат грижата за домакинството и децата. Направо мечта!

Обратът настъпва, когато омъжената кметица се влюбва в млад ерген от града. Той пък от своя страна вече е отдал сърцето си на друга. Влюбената двойка решава да избяга, а побеснялата кметица осъжда на смърт мъжа си и бащата на младежа, обвинявайки ги в заговор. Рецепта за първокласна сатира!

За финал напомняме, че в ролите оживяват артистите от благоевградския театър  Николай Кимчев, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Александър Митев, Пепа Манева, Лъчезар Кацарски, Андраш Кончалиев, Албена Чобанова, Кънчо Кънев, Георги Манев. Още отсега се приготвяме за мускулна треска на лицето от  неспирен смях 😉