Благоевградският театър представя „Двубой“ по повод 166 години от рождението на Вазов

0
0

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще отбележи 166-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература с последното за сезона представление „ДВУБОЙ“.

Още от 50-те години Благоевградски театър поставя текстове на Иван Вазов. Някои от първите заглавия са „Службогонци“, което бележи категоричен успех през 1954 г., а след това и през 1972/73г., „Хъшове“ през 1957/58, „Под игото“ през 1975/76.

"ДВУБОЙ" на сцената на ДТ - Благоевград

Вазовият текст „Дуел”, както е оригиналното заглавие, за първи път бива поставен в Благоевград през сезон 58/59г. от режисьора Т. Попов. През сезон 82/83г. Костадин Бандутов възражда постановката. В началото на тази година Бандутов отново поставя „Двубой” на благоевградска сцена.

„Драги зрителю (извинявай, че ти говоря на Ти), знаеш, че Театърът е един неписан, немълчалив договор между теб и актьорите, в който ние се задължаваме да те лъжем от сцената, а ти се задължаваш да ни вярваш.

И колкото по-добре те лъжем, толкова по-хубаво става!

И затова, в този тъжен живот, ние искаме да те разсмеем, като ти покажем, че и преди 130 години сме били пак същите като сега…“ , отправя апел към зрителите Костадин Бандутов.

В петък, 8 юли 2016 г., от 19:30 ч., зрителите ще могат да гледат спектакъла на цената от 6 лв. за двама.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here