Благоевградският театър гостува в Сатирата с „Вампир“

0
0

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ни кани да споделим театралната емоция от спектакъла „Вампир“ на 9-ти декември от 19:30 ч., на голяма сцена на Сатиричен театър. Творбата на Антон Страшимиров „поведе парада“ на тазгодишния сезон в Благоевградския театър, а малко след това взе участие в Международния театрален фестивал в Скопие, Македония.

Сценичният вариант и постановка са дело на Маргарита Мачева, която е и новият щатен режисьор в Благоевградския театър. Ето как вижда тя пиесата:

„Светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.”

В ролите ще видим актьорите Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Зафир Раджаб и Кънчо Кънев. Финалът на „Вампир” е ново решение на Маргарита Мачева, различно от това на Страшимиров, а публиката ще може да го види само след няколко дни.

Билети – на касите на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ или в мрежата на Grabo.bg