Бенедикт Къмбърбач и това, което не знаете за него

0
0

Актьорът Бенедикт Къмбърбач е добре познат на аудиторията от филми като „Хокинг“ , „Игра на кодове“, поредицата „Хобит“, сериала на BBC „Шерлок“ и много други страхотни продукции, както и в ролята на Хамлет в британския театър, който екипа ни гледа в Зала 1 на НДК. Безспорно талантът му ни направи впечатление, но освен с актьорските си умения ни изненадва и с интересни факти от живота си, които решихме да ви споделим.

   1. Още малко и нямаше да го познаваме като актьор

По настояване на родителите му, младият Бенедикт по план е трябвало да стане… адвокат. Друг интересн факт е, че преди да запише актьорско майсторство за драматичен театър в Манчестърския университет, прекарва цяла година в преподаване на англисйки език в манастир в Тибет.

   2. Оторизиран е да ви венчае

Филмова звезда, печелил награди Еми и…. обредно лице.  Бенедикт е официално ръкоположен, за да може да веначе приятелите си Сет Къмингс и Роб Риндър на тяхната сватба в Ибиза през 2013г.

    3. Предците му са притежавали истински роби

Фамилията на актьора от филма „12 години  в робство” все още се помни сред хората от Карибите като робовладелческа. Именно заради това самият Бенедикт признава, че майка му е настоявала да не използва фамилията Къмбърбач в кариерата си, за да избегне негативните коментари около случвалото се едно време.

    4. Оцелява след  опит за отвличане

В свое интервю актьорът признава, че почти не е загубил живота си, докато  заснемали минисериите в поредицата на БиБиСи To the Ends of the Earth / in South Africa.  Банда от шестима мъже отвличат Бенедикт и колегата му Денис Блек, но нашето момче успява да разреши проблема чрез разговори и преговори. По-късно коментира изпитанието по следния начин: „Преживяването ме накара да искам да живея по малко по-малко обикновен начин.”

      5. Любимият му режисьор е Стенли Кубрик,

но би му отнело 30 000 думи, за да обясни защо. Всъщност, вече го е направил: дисертацията му в университета.

    6. Аз лично нямам думи тук, вижте защо в следния клип!

Алън Рикман и страхотен англисйки акцент не могат да звучат по-добре.

    7. Той е много талантлив … художник

Бенедикт посещава  Harrow School  чрез стипендия за  изкуства и работи над огромни маслени картини през свободното си време. Сега, когато е толкова известен като актьор, дарява няколко свои автопотрета на благотворителни търгове.

     8. Иска да е „Краля”

На въпроса „Ако имаш възможност да живееш живота на някого за един ден, кой би бил този човек?“ отговаря „Елвис. Кой не би искал да е Краля?“

     9. Heterochromia iridis

Да, има очи с различен цвят. Страхотно, не мислите ли? 🙂 Това някак подчертава необикновеното му съществуване.

     10. Най-добър актьор!

Печели титлата на наградите Laurence Olivier през 2012. Това е много почитана и  престижна награда, с която се отличават само нааааай-добрите актьори от сцените на Лондоския театър. Получава я за магическото си превъплащение в сценичната продукция на Дани Бойл  „Франкейнщайн”. Трейлърът е умопомрачаващ, може да го видите тук .

В заключение искам да кажа следното:  вярвам в това, че всички съществуваме с дадена мисия, някаква причина. Таланти като Бенедикт Къмбърбач  ме карат не да вярвам, а дори да съм убедена в това.

Благодарна съм, че ги има и ни вдъхновяват да бъдем и развиваме себе си!  Да създаваме. Да рискуваме. Да сме щастливи! Да обичаме… театъра! 🙂