Бебешка пиеса

0
0

„Закърмен с театъра“ вече има ново значение, благодарение на „Бебешка пиеса”. Представление, което си заслужава да бъде видяно от всеки малчуган, навлизащ със смели стъпки в света на театралното изкуство.

Бебешка пиеса

„Бебешка пиеса” е предназначена за деца на възраст между 2 и 3 години и техните родители. Постановката е с времетраене 30 мин., а публиката е в тесен кръг с не повече от 15 зрители. По-малката публика дава възможност да се обърне индивидуално внимание на всяко дете. В изготвянето на постановката участва и психолог, който дава съвети кое е подходящо за децата на тази възраст и какви са техните потребности. Декорите, музиката и дори материите, от които са изработени куклите, са съобразени с публиката.

Сцената е изградена като детска площадка. Тя е цветна, забавна и приканваща. Направена е така, че да е на нивото на очите на малките зрители. Публиката не седи на обичайните за театър столове, а на плюшени дюшеци. Родителите са в близост до децата, но ги оставят да бъдат самостоятелни в досега си с театъра.

„Бебешка пиеса” е куклено представление, в което главната роля е на детето Тютю и неговите приятели – коте, пиле, охлювче, гъсеница и калинки. Малките животни му помагат да порасне, докато играят. Темите в постановката са близки до ежедневните и показват първите стъпки на детето и отношението му към заобикалящия го свят, както и кое е добре и кое не. Обърнато е внимание на отношението на малчуганите към животните, както и  яденето от земята и последиците от това. В постановката можем да видим и изграждането на добрия образ на доктора, от който децата често се страхуват.

Бебешка пиеса

Постановката освен образователна, ще бъде и първата стъпка на вашето дете към театъра. А какъв по-добър старт в този нов свят от „Бебешка пиеса”. Представлението е част от репертоара на Столичен куклен театър, но можете да го видите на сцената на Зала 4 в НДК. Повече информация и датите, на които се играе, можете да видите тук.

Тютю

Режисьор: Елза Лалева

Сценография: Димитър Димитров, Стефка Кювлиева

Музика: Кристиян Бояджиев

Кукли: Стефка Кювлиева

Консултант: Петя Атанасова – психолог

Участват: Галина Савова, Венцислава Асенова, Цветослава Симеонова