Банкери стават актьори в името на една кауза

0
0

На 23 септември от 19:30 ч. в Драматичен театър „Драгомир Асенов“ в гр. Монтана банкови служители от ПроКредит Банк ще се превъплътят в необичайни роли – на феи, крале, шивачи и градинари. Те не искат да доказват, че са добри актьори. Единствената цел на това събитие е да набере средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е поставена в края на 2014 г.,по инициатива на „ПРОтегни ръка“ – сдружение, създадено през 2004 г. от служителите на ПроКредит Банк. Преди 3 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото е поставено с постановката „Малкият принц“. След два успешни сезона на „Малкият принц“ – 49 представления в 42 града на страната, инициативата събра над 160 000 лева дарения.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ от Оля Стоянова. Тя се съгласява да стане част от инициативата още в деня, в който разбра за нея. Включва се безкористно като творец, човек и майка на три деца, за да помогне на децата на „ПРОтегни ръка“. Тя е носител на „Аскеер“ за Драматургия 2014 г. Текстът е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите. Те искат да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.  Трупата вече започна своето турне из страната, за да набира дарения.

Пътуващият театър е сформиран от непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. С огромно желание и ентусиазъм, наследени от актьорите от „Малкият принц“, в трупата се включват банкови експерти с различен стаж и на различни длъжности. Те реализират проекта без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „ПРОтегни ръка“ и идеята да помогнат със събраните от представленията средства за лечението на деца в затруднено положение. Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.

След Монтана на 23.09. 2015г., трупата ще гостува в Драматичния театър в Ловеч на 24-ти и в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ – Видин, на 29-ти. Покани за благотворителното представление се предлагат във всички клонове на ПроКредит Банк в градовете, където гостува театърът и близките градове. В допълнение, всеки, който желае да дари средства за благотворителната инициатива „ПРОтегни ръка“ и да получи покана за представлението, може да го направи в специални кутии за набиране на средства в театрите преди представлението.