Българският цирк чества 120 години с невероятна изненада за зрителите

0
0

През 2017 г. българският цирк празнува своята 120-годишнина. В чест на това още тази година 5 неповторими гала спектакъла на 16, 17 и 18 декември ще зарадват всички, които обичат цирковото изкуство. Звездите от българския цирков небосклон ще се съберат от цял свят в София, за да оставят след себе си много любов, възхищение, мъничко носталгия по златните времена на Цирка в България и преди всичко – страхотно шоу.

Още през първите няколко десетилетия родният цирк се утвърждава като изкуство със значима стойност в българската култура. Цирковите ни артисти са се качвали десетки пъти на почетната стълбичка с престижните първо, второ и трето място в света! Славили са името на България, печелили са призови места и титли в международни конкурси и фестивали, постигали са сензационни постижения и рекорди в различните циркови жанрове, диктували са модата на световната циркова арена. И ето ни сега – не 2, не 3 – почти 12 десетилетия по-късно имаме възможността да станем част от зрелищното честване на този юбилей.

Най-прочутият български цирков артист – еквилибристът Енчо Керязов ще бъде специален гост. Правнукът на легендарния Лазар Добрич – Кристофър и неговата трупа за първи път на български цирков манеж ще покажат как се жонглира върху гигантска сфера. Цели три поколения на прочутата фамилия Валдемар, едни от основателите на българската циркова школа, ще ни впечатлят с акробатиката на коне, висшата езда и дресура на екзотични животни.

В гала-спектаклите ще се радваме на над 15 вида животни и птици. Принцесата на легендарната циркова династия Романови – Мадлен ще представи феерична дресура на гълъби. Няма да склоним глава за миг, защото ще има спиращи дъха въздушни каскади от трупа Янчеви, жонглиране на свободно люлееща се тел от Ангел Божилов – младши, син на обявения за най-добър жонгльор в света народният артист Ангел Божилов. Ще се запознаем и с Даниела Валоскова – единствената жена в Европа, която виси на косата си. Въртене на обръчи, силови акробати, елитът на българската клоунада (какво е циркът без клоуни?) и още много други незабравими изпълнения.

Шапитото на българският национален цирк „София“  ще откриете на новата официална циркова площадка на София в Зона Б 5. А билетите на цени между 20 и 50лв. – ТУК.

Нямаме търпение да извикаме „Честит юбилей, наш цветен, незабравим и толкова обичан български цирк!“