Авторът на „Papas in motion“ идва в България по покана на студенти

0
0

Големият успех на спектакъла Papas in motion  и многочислените коментари в електронните платформи, накараха авторът на пиесата – Роналд Рудол –  да си купи самолетен билет за България, за да гледа творбата си в изпълнение на студентите на проф. Атанас Атанасов. На 26 май австрийският драматург ще посети камерната 47-ма сцена на НАТФИЗ, за да се присъедини към младата и разпалена публика на „Papas in motion“ – точно 4 месеца след премиерата ѝ на сцената на Учебен драматичен театър.

Интерен е фактът, че постановката на проф. д-р Атанас Атанасов е първото и единствено, засега, сценично представяне на скандалния драматург в България. На книжния пазар Роналд Рудол е представен от издателство „Black Flamingo Publishingо“ със сборника пиеси „Коледният подарък“ и „Празненство за развода й“, което спомогна за уреждането на авторските права между НАТФИЗ и Роналд Рудол.

Третокурсниците споделят, че са поддържали връзка с драматурга по време на репетициите, като дори на премиерата  той им е пожелал успех!  Роналд бил изключително развълнуван от факта, че пиесата му ще бъде поставена от студенти, затова бързо организирал идването си до България, за да гледа сценичния вариант на проф. Атанасов. Очакваме срещата да е наистина вълнуваща и топла! Работата на младите актьори е наистина впечатляваща, провокативна и искрена!

Papas in motion, NATFA

„PAPAS IN MOTION“
от Роналд Рудол

постановка: проф. д-р Атанас Атанасов

сценография и костюми: Теодора Лазарова

хореография: Живко Желязков

пластика и сценичен бой: Весела Хаджиниколова

III курс „Актьорство за драматичен театър“, клас проф. д-р Атанас Атанасов

Анета Иванова, Бистра Окереке, Боряна Маноилова, Боян Петров, Бояна Авджиева, Василена Кънева, Велизар Емануилов, Велина Андреева, Виолина Доцева, Владислав Стоименов, Дария Димитрова, Елизабет Марангозова, Йордан Върбанов, Калоян Стойчев, Кирил Недков, Кристиян Топов, Любомира Башева, Мартин Петков, Моника Иванова, Румен Михайлов, Христина Джурова, Цветелина Атанасова, Явор Гаджев