„Арт” или 100 представления по-късно

0
0

Само след броени дни „Арт” на Three Bears Entertainment ще отпразнува своя юбилей със 100-тно представление на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов”.

По този повод постановката се сдоби с чисто нова визия, а заслуга за това има фотографът Павел Червенков. Фотосесията с Юлиан Вергов, Владо Карамазов и Захари Бахаров дава нов облик на „Арт”, който е точно преди сватбата на единия от героите в спектакъла.

Постановката е по текст на световно известната френска писателка Ясмина Реза. Историята разказва за трима приятели – Марк, Серж и Иван, които, провокирани от бяла картина, стигат до дълбоки откровения и емоционални разкрития.

Арт

За „Арт“ режисьорът Антон Угринов споделя: „Една пролетна сутрин се връщах от тренировка. Бях с моя бял, съвсем бял, чисто бял анцуг и крачех по павираните улички в центъра на път за вкъщи. Някой ме повика по име. Обърнах се. Беше Владо Карамазов. Не се бяхме виждали от цяла вечност. Поздравихме се и ми каза „скоро ще ти звънна по един повод“. Няколко седмици по-късно започнахме репетиции на пиесата „Арт“, която заедно избрахме. Аз, Владо, Юли и Захари! Пиеса за приятелството. Какво съвпадение. Аз знаех, вярвах, че няма по-подходящи актьори, момент, време, ситуация, за да превърнем това професионално преживяване в лично.

Днес, 3 години и 100 представления по-късно, аз отново вярвам в това. Дори по-силно от преди. Всъщност аз Знам, че е така. Да изиграеш 100 представления в театъра е нещо като да обиколиш земята пеш. Рядко се случва и не са много, които го умеят. За всички тези години моят бял анцуг съвсем се изхаби, но представлението – не. И, струва ми се, че никога няма да се изхаби.“

Арт

Представлението „Арт” се появява на театралната сцена през 2003 г. Постановката е гледана от близо 40 000 зрители. Освен в София, тя е представяна и в други градове, като част от двете турнета на Three Bears Entertainment.

Юбилеят на „Арт” ще е на 31 октомври на сцената на Сатиричния театър. А ние пожелаваме на екипа и представлението да не спират да радват своите зрители и да успеят да достигнат и до 200 постановки на театрална сцена.

Екип на представлението:
Превод: Красимир Мирчев
Режисьор: Aнтон Угринов
Художник: Никола Тороманов
Композитор: Калин Николов
Снимки в текста: Павел Червенков

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here